Připojištění k povinnému ručení #2: Asistenční služby v zahraničí

08.03.2016

Jste v cizí zemi a porouchá se Vám auto. Jak si poradit s jazykovou bariérou? Jak zajistit opravu vozidla, abyste mohli pokračovat dál v cestě? V takové krizové situaci je asistenční služba k nezaplacení.

Připojištění k povinnému ručení #2: Asistenční služby v zahraničí
Když Vás v zahraničí nemile překvapí porucha či nehoda, pomůžou Vám asistenční služby.

Asistenční služba, jak už sám název napovídá, je podpora při nečekané krizové situaci. Stačí zavolat a obratem je o Vás postaráno. Přivolají Vám pomoc, zajistí opravu, odtáhnou nepojízdné auto.

Jak Vám pomůže asistenční služba v zahraničí

Ať už se Vám auto porouchá nebo se stanete účastníkem dopravní nehody, bezodkladně kontaktujte asistenční službu povinného ručení. Pomoc asistence na telefonu funguje 24 hodin denně a je v češtině. Dokáže na dálku řešit vzniklou událost a komunikovat ve Váš prospěch například s policií nebo zdravotní službou. Postup vždy s operátory asistenční služby konzultujte a řiďte se jejich pokyny.

Kde všude platí asistenční služba

Vzhledem k tomu, že asistenční službu si sjednáváte v rámci povinného ručení, je platná tam, kde je platná zelená karta (jediný uznávaný doklad o sjednaném povinném ručení). Seznam zemí naleznete přímo na zelené kartě, kterou musíte vozit všude s sebou. Jedná se o členské státy Evropského hospodářského prostoru, dále země stanovené vyhláškou Ministerstva financí a země, se kterými uzavřela dohodu Česká kancelář pojistitelů.

Spočítejte si rychle povinné ručení


Odesláním formuláře tlačítkem Zobrazit 10 nabídek souhlasíte se zpracováním Vámi zadaných osobních údajů – Informace o zpracování osobních údajů

Vybírejte asistenční službu podle kvality

Jestliže vyrážíte do zahraničí pravidelně, na asistenčních službách nešetřete. Rozšířená asistence zahrnuje více služeb (např. úhradu nákladů za nocleh, úhradu nákladů za ponechání zničeného vozu v zahraničí, poskytnutí náhradního vozidla po dobu opravy) a také vyšší limity plnění. Uvědomte si, že úkony v zahraničí bývají zpravidla dražší než v tuzemsku.

Ve chvíli pojistné události kvalitní asistenční služba dokáže ušetřit mnohem víc než nízké pojistné. Co se někdy tváří levně, může být ve výsledku pěkně drahé.

Hledat na webu Srovnátor.cz