Autem na dovolenou

03.05.2017

Ať už jste se rozhodli poznávat krásy České republiky nebo vyrážíte za hranice, pokud jste jako dopravní prostředek na dovolenou zvolili váš vůz, nezapomínejte, že krom dotankování nádrže je dobré překontrolovat pár dalších věcí…

Autem na dovolenou

Papíry, doklady, technická

Během balení na dovolenou nastává často trošku větší zmatek. Zvlášť pokud cestujete s malými dětmi nebo v početnější skupině. Během skládání věcí do kufru vždy zkontrolujte, zda jste nenechali na dně tašku s doklady nebo nedej bože, zda nezůstala na botníku. Důležité nejsou jen doklady k vozu, ale také vaše průkazky totožnosti, kartičky pojištěnce a v případě zahraniční cesty i vytištěné potvrzení o cestovním pojištění. Rychle a včas se podívejte, zda má váš vůz v pořádku technickou a jestli je dálniční známka na čelním skle datována k aktuálnímu roku. Pokuta za jízdu po dálnici bez platné dálniční známky vás může přijít až na 50 000 Kč.

Autolékárnička a povinná výbava

Během tetrisu u kufru zkontrolujte, že máte autolékárničku a to plnou. Tentokrát do ní přibalte i případné léky na alergii, nachlazení či na bolest. Štěstí přeje připraveným. Rychlým okem se ujistěte, že váš vůz má celkově všechny náležitosti povinné autovýbavy a pokud jedete dál než do nejbližšího supermarketu, zvažte, zda tentokrát nevzít také například startovací kabely, čelovku, tažné lano nebo, a to se hodí hlavně pro výlety s přáteli, alkohol tester.

Nabíječka, drobné a vše co je dobré mít u ruky

Mezi další praktické věci patří například nabíječka do auta. Ať už na váš mobil, navigaci či tablet, kterým zabavíte neposedné ratolesti. Vždy je také dobré mít v kaslíku drobné, kdyby se cestou platilo za použití toalety či byla třeba vzpruha v podobě kávy. Při cestě do zahraničí je samozřejmě dobré mít u ruky také drobné v měně, kterou se platí v zemích, kterými projíždíte nebo do kterých míříte. Na škodu nejsou ani sluneční brýle, voda a rozhodně léky, které musíte užívat pravidelně.

V každém případě ovšem platí, že je třeba zabalit si dobrou náladu a pocit, pro zasloužený odpočinek!

Hledat na webu Srovnátor.cz