Auto plné dětí

02.05.2017

Cesta na dovolenou, která trvá dlouhé hodiny, je vždy náročná. O to více, pokud jedete se svými milovanými ratolestmi. Každý rodič řidič, který takovou cestu podstoupil, dobře ví, jak důležité je děti v takových chvílích zabavit, aby se mohl plně věnovat řízení. Jistě však také tuší, že děti jsou nevyzpytatelné a jejich chování se nedá nikdy předvídat. Proto se hodí si cestu důkladně naplánovat, aby se rodina dostala na místo v pořádku, a to i s klidnou hlavou řidiče.

Auto plné dětí

Než vyjedete

Před dlouhou cestou se ujistěte, že všechny potřebné věci, které byste mohli při jízdě potřebovat, nejsou na dně kufru, ale máte je buď vy nebo samotné děti na dosah, avšak bezpečně uložené. V případě, že budete stát v koloně nebo nebude možnost zastavit, to všichni oceníte. Jídlo, nápoje, léky, pytlíky na zvracení, pytel na odpadky, aktivity pro děti, žvýkačky, vlhčené ubrousky apod.. Před odjezdem si ještě pohlídejte, aby se děti pořádně najedly a došly na záchod. Pak už je ten pravý čas vyrazit směr cílové místo.

Nenechte děti, aby se nudily

Aby bylo dítě hodné po celou dobu jízdy, nesmí se nudit. Proto nic takového nedopusťte a už doma si pro ně naplánujte vhodné aktivity a sbalte knihy, časopisy, křížovky, prostě vše, co je baví a u čeho nenadělají příliš hluku. Vyplatí se mít případně i tablet, když víte, že dítě zabaví. Není nutné mít ho plný nesmyslných filmů a her, ale oblíbenými pohádkami nebo pexesem jistě nic nezkazíte. Avšak nezapomeňte na autonabíječku a vhodné jsou i sluchátka, aby měl řidič naprostý klid.

Spočítejte si rychle povinné ručení


Odesláním formuláře tlačítkem Zobrazit 10 nabídek souhlasíte se zpracováním Vámi zadaných osobních údajů – Informace o zpracování osobních údajů

Komfort musí být

Ve voze by měla být teplota nastavená tak, aby se děti nepotily, ale zároveň neprochladly. S klimatizací opatrně, její teplota by měla být o 5 ºC, než je venku. Na okna umístěte stínítka i přesto, že je zataženo. Počasí se rychle mění a na předpověď nemůžete spoléhat. Pokud děti chtějí vidět ven, clony opět mějte poblíž. Pokud cestujete s těmi úplně nejmenšími, myslete i na jejich komfort. Pro příjemné usínání mu sbalte i speciální nákrčník s opěrkou hlavy. V teplém počasí doporučujeme na zadní část sedačky umístit bavlněnou plenu, která lépe bude sát pot.

Myslete především na bezpečí

Vždy před jízdou děti poučte o správném sezení a používání bezpečnostních pásů, které samozřejmě aplikujete vy sami. Nohy opřené o přední sedadlo nebo jinak nevhodně položené by mohly při nehodě způsobit těžká poranění. Termosky či jiné předměty nikdy nenechávejte na kufru za hlavami dětí, jedno prudké zastavení by mohlo mít nemilé následky. Vyplatí se pořídit si zpětné zrcátko, speciální pro sledování dětí na zadních sedadlech. Při velké vzdálenosti využijte toho, že mohou děti spát a vyjeďte na noc nebo po obědě. Nezapomínejte na pravidelné pauzy, oblíbené CD a veselou náladu.

Hledat na webu Srovnátor.cz