Cestování do zahraničí

11.05.2017

Blíží se sezóna letních dovolených a vy stále přemýšlíte, jakým směrem se vydat? Nechte se inspirovat destinacemi, které v zahraničí nejčastěji navštěvují Češi. Odhalte s námi tajemství těchto zemí a nechte se jimi zlákat i vy. Cestujte na jedinečná místa, která vám svět nabízí.

ŘECKO

Láká stále více Čechů, a to především díky své rozmanitosti. I když Řecko několikrát navštívíte, vždy vám nabídne nová a unikátní místa k poznávání. Nejen oblast pevniny, ale také řecké ostrovy vynikají přírodními krásami a pamětihodnostmi, jejichž kořeny sahají do tisícileté historie.

Proč Češi doporučují Řecko?

  • Malebné zátoky s průzračnou vodou, kde můžete být často sami. Stačí hledat na méně dostupných místech a zažijete ráj na zemi.
  • Možnost sportovního vyžití – díky množství hor je Řecko dokonalým místem pro pěší turistiku (např. Kréta) nebo horolezectví (např. Kalymnos).
  • Spousta zeleně, na mnoha místech najdete klidné oblasti s krásnou přírodou, která je podobná té naší.
  • Vhodná dovolená pro rodiny s dětmi díky přijatelnému počasí, klidnému a čistému moři s pozvolným vstupem. Většina středisek nabízí mnoho dětských kroužků, koutků a atrakcí.

Tipy, kam vyrazit:

Athény – město s nejslavnější historií na světě. Samaria – soutěska a národní park ležící na ostrově Kréta. Navagio – jedna z nejkrásnějších pláží Řecka známá vrakem staré pirátské lodi.

Cestování do zahraničí

CHORVATSKO

Chorvatsko se pyšní velmi členitým a dlouhým pobřežím. Stovky oblázkových pláží nabízí svým návštěvníkům vstup do křišťálově čistého moře a odpočinek ve stínu borovic. Díky proměnlivému, ale teplému počasí zde najdete velké bohatství flóry a čerstvého vlahého vzduchu.

Proč Češi doporučují Chorvatsko?

  • Chorvatsko je pro Čechy cenově dostupné, a to nejen z pohledu ubytování. Také jídlo a nápoje zde koupíte za podobnou částku jako u nás.
  • Jelikož chorvatština patří do slovanských jazyků, velmi snadno se zde dorozumíte. Navíc většina obchodníků už zvládá základní fráze v češtině.
  • Dostupné díky relativně krátké vzdálenosti. Kdo nerad létá, může se sem snadno dopravit autem či autobusem.
  • Češi stále častěji na dovolených využívají vlastního ubytování, a to v karavanu či pod stanem. A Chorvatsko takovou možnost nabízí.

Tipy, kam vyrazit:

Solin – archeologicky bohatá lokalita s pozůstatky antického města. Dubrovník – jste-li příznivcem známého seriálu Hra o trůny, některá místa z ostrova velmi dobře poznáte, ostrov ale nabízí mnohem více. Plitvice – národní park pod záštitou UNESCA, kde se nacházejí jezírka propojená vodopády s vodou zbarvenou do zelena.

Plitvická jezera, přírodní skvost Chorvatska

ITÁLIE

Země plná života s vůní pravého espressa a chutí jedinečné zmrzliny. Itálie se také může chlubit světově proslulými městy, jako je Řím, Miláno nebo Benátky. Zde si každý přijde na své, kombinace horských oblastí, přímořských letovisek a přírodní rozmanitosti nabízí nikdy nekončící vyžití.

Proč Češi doporučují Itálii?

  • Prvotřídní kvalita místních surovin, každé jídlo má svou důležitost a člověk si ho vychutná jinak, než kdekoliv jinde na světě. (Bez ochutnání zdejší pizzy nesmíte odjet.)
  • Kilometrové promenády plné návštěvníků ze všech koutů světa, hudby, tance a zábavy. Místo vhodné pro mladé akční jedince, ale nejen pro ně.
  • Itálie je kolébkou kulturních akcí a historických památek. Čeští milovníci umění sem často zavítají například za dějinami italského malířství.
  • Sportovní nadšenci zde budou v sedmém nebi, fandit totiž mohou známým fotbalovým klubům, jako je Juventus FC nebo AC Milán.

Tipy, kam vyrazit:

Řím – všechny cesty vedou do Říma, hlavní město Itálie, kde na vás dýchne starověká historie a jedinečná architektura. Benátky – město na moři, které by měl alespoň jednou v životě navštívit každý. Vesuv – stále činná sopka, ke které se dostane každý turista – a zde pozná opravdový “výbuch” zážitků.

Pohled na Benátky

Hledat na webu Srovnátor.cz