Cestovní pojištění Chartis

06.05.2016

Server Peníze.cz přinesl v roce 2012 případ čtenáře Pavla, který plánoval rodinnou dovolenou v Londýně s celkovými výdaji téměř 500 000 Kč. Vzhledem k vysoké částce si předem zajistil i odpovídající cestovní pojištění od dnes již neexistující pojišťovny Chartis. To se na první pohled ukázalo být správným krokem poté, co mu těsně před odletem syn onemocněl angínou, a celý drahý silvestrovský pobyt  musel Pavel zrušit. Vzhledem k tomu, že smlouva zahrnovala i storno cesty, očekával bezproblémové vyřízení a proplacení náhrady škody. Pojišťovna jej ale nečekaně odmítla.

Cestovní pojištění Chartis

Nikdo si nepřeje, aby během jeho dovolené došlo k jakémukoliv problému. Ať už je to úraz, ztráta zavazadel nebo dokonce zrušení cesty ještě před vlastním odjezdem z důvodu nemoci. Přesto je třeba počítat i s těmito scénáři, které mohou znamenat významnou finanční újmu. To je důvod, proč si pořizujeme cestovní pojištění a v případě nouze očekáváme rychlou pomoc a následnou likvidaci pojistné škody. Na úvod zmíněný Pavlův případ ale ukazuje, že  ne vždy je tento proces bezproblémový. Pojišťovna Chartis  začala argumentovat citací z pojistných podmínek, kde z plnění vyjímá případy onemocnění, o kterých pojistník věděl ještě před uzavřením smlouvy. V případě Pavlova syna se jednalo o neplatný argument, protože dle dokumentace měl jen jednou v daném roce nasazena antibiotika. Případ  nakonec zamířil k soudu, který Pavel nad pojišťovnou vyhrál.

Tento případ je snad jen výjimkou, ale zároveň dokladem, jak důležitý je (nejen) u cestovního pojištění výběr seriózní a prověřené pojišťovny. Zároveň platí, že důkladné nastudování podmínek uzavírané smlouvy vám může ušetřit většinu budoucích starostí a pár minut času nemalé finanční částky.

Hledat na webu Srovnátor.cz