Cestovní pojištění do Francie

25.09.2017

Jestli ve svém životě hledáte krásu, jedinečnost a eleganci v jednom, rozhodně zavítejte do Francie. Ta svou různorodou tváří uspokojí opravdu každého. Ať cestujete s dětmi nebo na stará kolena toužíte poznat svět, ať milujete pohyb nebo raději odpočíváte se sklenkou dobrého vína v ruce, od umění po módu, od rozehřátého písku u břehu moře po ledové závěje na vrcholcích hor, vše najdete v zemi možností, v překrásné Francii.

Cestovní pojištění do Francie

Největší francouzská lákadla

1. Město lásky – Paříž

Do Paříže můžete zavítat jakékoli roční období a vždy budete okouzleni. Nejvíce si čas zde užijete se svoji drahou polovičku, a to při romantických procházkách úzkými uličkami, u večeře při svíčkách s pohledem na Eiffelovu věž nebo na lodi plující tímto romantickým městem.

Kam v Paříži vyrazit?

  • Eiffelova věž – největší a nejznámější dominanta Paříže, na jejímž vrcholu vás čeká dechberoucí výhled
  • Louvre – jedno z největších muzeí na světě, které je umístěné v palácovém komplexu Palais du Louvre
  • Katedrála Notre Dame – Chrám Matky Boží znáte jistě ze stejnojmenného románu Victora Huga
  • Sacré-Coeur – bazilika stojící na vrcholu Montmartru, kde máte město jako na dlani

Sacré-Coeur

2. Azurové pobřeží

Francouzská riviéra patří k nejslunečnějším evropským klenotům a láká turisty svou bezstarostnou atmosférou a blankytně modrým mořem. Pokud se sem vydáte, rozhodně nezůstávejte na jednom místě a projeďte si celé jižní pobřeží Francie.

Kam se vydat?

  • Nice – zde stojí za to vydat se po známé Anglické promenádě, kromě úchvatného výhledu na moře můžete obdivovat nejvýznamnější budovu Opéra de Nice nebo luxusní hotel Negresco
  • Cannes – město známé díky mezinárodnímu filmovému festivalu, kam každoročně v květnu přijíždějí ty nejslavnější filmové tváře
  • Saint – Tropez – jistě znáte z filmů o četnících s Louis de Funèsem v hlavní roli, přístavní město s bájnou minulostí

3. Sněhem zaváté Alpy

Také milovníkům zimních sportů Francie nabízí skvělé podmínky, a to na jihovýchodě, v zasněžených Alpách. Kromě lyžařů a snowboardistů právě sem směřují také adrenalinoví nadšenci, kteří si dobrovolně zvyšují srdeční např. při snowkitingu, jízdě na kole na sněhu, ledolezení nebo při potápění se pod ledem.

Na co si dávat pozor?

V horských oblastech platí běžná opatření:

  • na sjezdovkách noste vždy helmu a dodržuje základní pravidla
  • nelyžujte na neznačených trasách
  • v žádném případě nepodnikejte cestu na štíty hor bez průvodce nebo bez vlastních zkušeností
  • do hor nikdy nechoďte sami, popř. upozorňete blízkou či důvěryhodnou osobu, kam a kudy přesně půjdete
  • vždy s sebou mějte nabitý telefon, dostatek tekutin a jídla, nezapomeňte na vybavení potřebné k plánované aktivitě

Cestovní pojištění do Francie

Cestovní pojištění je při každém odjezdu za hranice České republiky nezbytností, jinak tomu není ani na cestě do Francie. Pokud se sem chystáte na poznávací pobyt, vyplatí se vám k cestovnímu pojištění připojistit také zavazadla, jelikož země je plná zahraničních turistů s různými záměry. I pojištění odpovědnosti stojí za zvážení. V případě adrenalinových sportů je nutné připojistit se na rizikové sporty. Cenu pojištění si během chvíle spočítáte s naší kalkulačkou, stačí jen vyplnit krátký formulář.

Hledat na webu Srovnátor.cz