Havarijní pojištění na dovolenou. Jak vybrat to nejlepší

01.08.2016

Věděli jste, že havarijní pojištění si můžete sjednat i na kratší dobu než je jeden rok? Krátkodobé havarijní pojištění lze sjednat od 14 dnů do 3 měsíců. Pokud cestujete do zahraničí autem, rozhodně myslete i na ochranu svého majetku. Přeci jenom riziko dopravní nehody v cizině je mnohem vyšší než jízda autem v tuzemsku.

Havarijní pojištění na dovolenou. Jak vybrat to nejlepší

Cena není všechno

Cena havarijní pojistky by určitě neměla být na prvním místě. Při výběru doporučujeme hledět na rozsah asistenčních služeb, bezproblémovost při likvidaci, ale i na výši spoluúčasti či možnosti připojištění.

Kritéria pro výběr havarijního pojištění

  1. Jaká rizika vám na dovolené hrozí
    Základem havarijního pojištění je pojištění při havárii a poškození vozidla. Pojistit si můžete ale i odcizení, zničení vozidla živelnou katastrofou či vandalismus, který hrozí především ve velkých městech.
  2. Co vám nabízí asistenční služba
    Součástí každé asistenční služby je podpora na telefonu v čestině 24 hodin denně, ale ne vždy to stačí. Důležité je hledět na to, zda vám uhradí odtah nepojízdného vozidla, či na jak dlouho vám zprostředkuje a uhradí práci mechanika. Rozsah asistenční služby je u každé pojišťovny jiný. Liší se nejen nabízenými službami, ale i částkami, které jsou za jednotlivé služby proplaceny.
  3. Co si připojistit k základnímu pojištění
    Potrápit vás můžou, byť na první pohled menší, ale i tak zásadní nepříjemnosti, jako jsou rozbitá skla či vykradený kufr s vašimi zavazadly. Důležité je zhodnotit do jakých končin cestujete a podle toho zvolit adekvátní připojištění. Připojistit si můžete úraz, zavazadla, skla, nadstandardní asistenční službu nebo i zapůjčení náhradního vozidla.
  4. Jak rychle vyřídí pojišťovna pojistnou událost
    Nekupujte zajíce v pytli, a raději sázejte na ověřené pojišťovny. Rychlost a způsob vyřízení pojistné události by měl být pro pojišťovnu na první místě.

Spočítejte si rychle povinné ručení


Odesláním formuláře tlačítkem Zobrazit 10 nabídek souhlasíte se zpracováním Vámi zadaných osobních údajů – Informace o zpracování osobních údajů

Nevíte si rady?

Pokud se chcete na cokoliv zeptat, rádi vám pomůžeme. Jsme tu pro vás na telefonu, e-mailu, chatu, ale i facebooku. Kontaktní údaje naleznete na stránce O nás.

Hledat na webu Srovnátor.cz