Cestujete autem na dovolenou? Jak zabavit děti

12.07.2015

Nastal čas, kdy odjíždíte s dětmi na chalupu, za babičkou či na dovolenou. Mnohdy cestujete autem i několik set kilometrů daleko. V autě je horko, nepohodlí a děti se neustále na něco vyptávají. Jak si zpříjemnit dlouhou cestu v autě a děti udržet co nejdéle v klidu?

Cestujete autem na dovolenou? Jak zabavit děti
Když děti celou cestu spí, je to k nezaplacení. | Foto: Fotolia.com

Na delších cestách určitě dodržujte pravidelné přestávky, pitný režim a dbejte na vhodné občerstvení. Nezásobujte děti jídlem s vysokým obsahem cukru, mohly by být podrážděné.

Klidná cesta je k nezaplacení

Dříve si děti musely vystačit s knížkou případně s walkmanem, dnes už i v autě můžou sledovat svoje oblíbené pohádky, díky přenosným DVD přehrávačům. Cenově se pohybují od 1.490 do 8.775 korun.

Pokud Vaše děti patří k těm kreativnějším a pohádkami je neopijete, tak jim musíte na dlouhou cestu připravit nějaký ten program. Například různé slovní hry, velkou zásobu říkanek nebo hry přímo do auta, které koupíte snad v každém hračkářství.

Jestliže se Vašim dětem dělá v autě špatně, nedoporučujeme jim dávat knížky. A v každém případě si přibalte do tašky kinedryl.

Spočítejte si rychle povinné ručení


Odesláním formuláře tlačítkem Zobrazit 10 nabídek souhlasíte se zpracováním Vámi zadaných osobních údajů – Informace o zpracování osobních údajů

Dobrá rada nad zlato

Patříte mezi ty, co cestují do zahraničí? Nezapomeňte na cestovní pojištění jak pro sebe, tak i pro své děti. Evropský průkaz pojištěnce Vám všechny výlohy spojené s ošetřením nepomůže.

Jak si sjednat pojištění snadno a rychle, bez čekání ve frontě? My Vám sjednáme cestovní pojištění online odkudkoli Vás napadne, třeba i z letiště. Pomocí kalkulačky cestovního pojištění Vám porovnáme hned několik nabídek, stačí si jen vybrat. Cestovní pojištění Vám začne platit prakticky ihned po dokončení objednávky.

Hledat na webu Srovnátor.cz