Kalkulačka cestovního pojištění online

01.01.2017

Při cestách do zahraničí vždy potřebujeme cestovní pojištění – ideálním řešením, jak ušetřit nejen finance, ale i tak drahocenný čas je tedy online sjednání cestovního pojištění. Jak na to?

Kalkulačka cestovního pojištění online

Na horní liště stránek najedeme na sekci cestovní pojištění a zvolíme možnost kalkulačka

Kalkulačka cestovního pojištění - menu

Volba destinace, termínu a cíle cesty – Zaškrtněte, že se jedná o krátkodobou dovolenou – což je každý jednorázový výlet do zahraničí, a zvolte destinaci, termín dovolené a pokud se chystáte například na zimní dovolenou do Švýcarska a víte, že cílem cesty budou zasněžené kopce, nezapomeňte zaškrtnout možnost “rekreační sporty” a “zimní sporty”. Ještě doplnit datum narození a můžeme přejít k dalšímu kroku.

Kalkulačka cestovního pojištění - údaje o cestě

Výběr nejvýhodnější pojistky – Na monitoru se Vám zobrazí nabídky jednotlivých pojistek, které se řadí dle ceny. Pokud, tak jako v našem příkladu, cestujete za zimními sporty, určitě zvolte variantu, kde jsou limity léčebných výloh minimálně 3 000 000 Kč, ideálně však 5 000 000 Kč. Rozdíl mezi nejlevnějším cestovním pojištěním (132 Kč) a námi zvolenou variantou je v tomto případě 84 Kč, ale v případě pojistné události můžeme nás tato ušetřená částka může “stát” až 1 500 000 Kč na léčebných výlohách. Námi zvolená pojistka má navíc, oproti nejlevnější variantě, v ceně již pojištění odpovědnosti za škodu, úrazové pojištění nebo pojištění ztráty zavazadel. Klikněte na “sjednat online”.

Kalkulačka cestovního pojištění - výběr pojistky

Kontrola zvolené pojistky a doplnění údajů pojistníka – Před doplněním osobních údajů ještě překontrolujte vybrané pojištění a jeho náležitosti. Pokud je vše v pořádku, údaje doplňte, zaškrtněte souhlas se zpracováním osobních údajů a klikněte na tlačítko “Pokračovat”.

Kalkulačka cestovního pojištění - doplnění údajů o pojistníkovi

Shrnutí cestovního pojištění – Důkladně zkontrolujte všechny zadané údaje, pokud je vše v pořádku, zaškrtněte objednávku cestovního pojištění a čestné prohlášení a pokračujte kliknutím na “Dokončit”. K dispozici máte k nahlédnutí všechny nezbytné právní dokumenty a čestné prohlášení. Teprve po dokončení je objednávka dokončena a vy budete mít k dispozici návrh pojistné smlouvy a kartičku asistenční služby. Cestovní pojištění je platné od momentu jeho uhrazení.

Kalkulačka cestovního pojištění - kontrola údajů

Platba a tisk kartičky asistenční služby – Cestovní pojištění lze uhradit jednoduše online – veškeré informace k úhradě obdržíte na svůj email. Platba je důležitým posledním krokem při uzavírání pojistky, protože cestovní pojištění nabývá platnosti právě momentem jeho uhrazení a přijetím potvrzení o platbě. Je proto nutné platbu provést vždy před plánovanou cestou a nenechávat ji až na dovolenou. V případě pojistné události před přijetím platby by nemohlo být pojištění uznáno a nedošlo by tak k pojistnému plnění. Stačí už jen vytisknout kartičku asistenční služby a potvrzení o pojištění. Gratulujeme, jste pojištěn na svou zahraniční cestu a to vše z tepla domova. Pár tipů pro ideální pojistku můžete nalézt také ve zkušenostech našich stávajících klientů.

Hledat na webu Srovnátor.cz