Kalkulačka cestovního pojištění

24.05.2017

Cestujete do zahraničí? Budete spíše relaxovat, nebo svou dovolenou strávíte aktivně? V každém případě je na místě uzavřít vhodné cestovní pojištění. Srovnátor.cz vám poskytuje srovnání nabídek jednotlivých pojišťoven, abyste mohli vybrat to nejvhodnější a nejlevnější. Stačí jen vyplnit jednoduchou kalkulačku cestovního pojištění.

Kalkulačka cestovního pojištění

Zde přinášíme návod, jak postupovat krok za krokem při vyplňování kalkulačky cestovního pojištění. U každého vyplňovaného pole naleznete otazník, pokud na něj kliknete, objeví se nápověda k danému poli.

Kalkulačka cestovního pojištění - pomocník

1. Údaje o cestě

  • Ze seznamu vyberte cílovou zemi. Navštívíte-li více státu, uveďte ten nejvzdálenější, dle něj se bude pojištění vztahovat na oblast Evropa, nebo svět. Pro rychlejší vyhledání své destinace můžete použít funkci Ctrl+F a zadat název státu.

    Kalkulačka cestovního pojištění - cílová země

  • Zvolte typ pojištění dle jeho délky a frekvence výjezdů, maximální délka krátkodobého pojištění může být 364 dnů.

    Kalkulačka cestovního pojištění - typ pojištění

  • Začátek a konec cesty vyberte z kalendáře, který se objeví po kliknutí do daného pole. Spěcháte-li, můžete sjednat pojištění i od dnešního dne. Počátek pojištění je den, kdy opouštíte Českou republiku.

    Kalkulačka cestovního pojištění - začátek a konec cesty

  • Ze seznamu vyberte o jaký typ cesty se jedná.

    Kalkulačka cestovního pojištění - typ cesty

  • Dále zaškrtněte, jaké sporty plánujete na dovolené provozovat. Rekreační sporty jako plavání, cyklistika či turistika jsou standardně součástí cestovního pojištění, výčet rizikových sportů naleznete následně v nabídkách jednotlivých pojišťoven.

    Kalkulačka cestovního pojištění - sporty

2. Pojišťované osoby

  • Vyrážíte na cestu samostatně, s rodinou, nebo celá skupina přátel? Je nutné ze seznamu vybrat typ pojištěných osob. Rodinou jsou myšleny osoby žijící ve společné domácnosti.

    Kalkulačka cestovního pojištění - typ pojištěných osob

  • Dále zvolte celkový počet pojišťovaných osob, pro každého z nich se vám otevře políčko datum narození, které vyberete z kalendáře.

    Kalkulačka cestovního pojištění - pojišťované osoby

3. Odeslání vyplněného formuláře

  • Na závěr zatrhnete kolonku “Nyní se nacházím na území České republiky”. Pokud se nacházíte mimo území České republiky, necháte kolonku bez zatržítka.

    Kalkulačka cestovního pojištění - nacházím se na území ČR

  • Odešlete vyplněný formulář kliknutím na tlačítko “SPOČÍTAT” a zobrazí se vám nabídky jednotlivých pojišťoven.

    Kalkulačka cestovního pojištění - spočítat

Názorné vyplnění kalkulačky cestovního pojištění můžete sledovat i v následujícím videu.

Hledat na webu Srovnátor.cz