Cestovní pojištění na Kanárské ostrovy

12.10.2017

Dříve byly Kanárské ostrovy synonymem luxusní dovolené. Dnes jsou Kanárské ostrovy cenově dostupnější a díky subtropickému podnebí jsou vyhledávané celoročně, tedy i v zimním období. Stačí odložit bundy, čepice a deštníky a po pár hodinách letu již můžete relaxovat na nádherných plážích nebo se nechat unášet úchvatnými přírodními scenériemi. Aby byl odpočinek dokonalý a ničím nerušený, neobejdete se bez kvalitního cestovní pojištění.

Cestovní pojištění na Kanárské ostrovy

Kanárské ostrovy leží západně od pobřeží Maroka. Jejich výhodná poloha v subtropickém podnebném pásu slibuje příjemné teploty 20°C – 30°C. Kanárské ostrovy tvoří sedm hlavních ostrovů (Gran Canaria, Tenerife, Lanzarote, La Palma, La Gomera, El Hierro, Fuerteventura) a šest menších ostrůvků. Každý ostrov je něčím specifický, jedno však mají společné – jsou sopečného původu.

Rozmanitost činí každý ostrov něčím zajímavým. Na své si zde přijde každý – příznivec vodních sportů, milovník historie, turista i vyznavač lenošení na pláži. Co je typické pro 4 nejnavštěvovanější ostrovy?

Gran Canaria

Nejznámější a nejnavštěvovanější ostrov Gran Canaria žije turistickým ruchem ve dne i v noci. Zároveň je plný nádherných přírodních scenérií, které jsou pro svou jedinečnost zapsány na seznamu světového dědictví UNESCO. Nádherné pláže střídají písečné duny a hluboké kaňony.

Oblíbenými atrakcemi ostrova jsou aquapark, zábavní park Holiday World, Ocean Park a samozřejmě také velkolepý karneval, který se každoročně koná ve městě Las Palmas.

Tenerife

Největší ostrov Tenerife nabízí mírnější počasí. Slunce zde nepálí, ale příjemně hřeje, a nad pobřežím se často rozpínají mraky. Díky příjemným teplotám po celý rok si ostrov vysloužil přezdívku „ostrov věčného jara“.

Za návštěvu stojí vrchol nejvyšší španělské hory Pico del Teide, kde můžete vidět skutečnou vyvřelou lávu. Na vrchol hory se můžete nechat vyvézt lanovkou, nebo se můžete vydat pěšky. Dobře značené turistické trasy ostatně křižují celý ostrov. Vaší pozornosti by neměly uniknout ani tajemné obdélníkové pyramidy z lávového kamene.

Pokud cestujete s dětmi, nevynechte návštěvu botanicko-zoologické zahrady Loro Parque, kde uvidíte nezapomenutelnou show s delfíny, kosatkami či lachtany.

Pyramida v Güímaru

Lanzarote

Ostrov Lanzarote vás uchvátí neobyčejnou atmosférou, kterou způsobuje především jeho vulkanický původ. Ostrov je plný sopek a místy svým vyprahlým povrchem a vystupujícími krátery sopek připomíná měsíční krajinu. Tmavá vulkanická půda vytváří ostrý kontrast s bílými plážemi a bílými domečky v půvabných rybářských vesničkách.

Fuerteventura

Průzračné moře a nádherné přírodní pláže, hrající několika barvami, vybízejí k odpočinku a relaxaci. Přírodní pláže jsou zde nejkrásnější z celého souostroví. Jejich barvu určuje bělavý písek až černá láva. Ostrov Fuerteventura je také skvělým místem k windsurfingu. Pro příznivé větrné podmínky je vyhlášený především poloostrov Jandia.

Při toulkách po ostrově můžete narazit na půvabné původní větrné mlýny, kterých je na ostrově celkem 38.

Na co si dát pozor

Kanárské ostrovy jsou moderní, bezpečnou destinací. Rizika a hrozby souvisí s činnostmi, které se při pobytu chystáte vykonávat. Koupání, pobyt na pláži, windsurfing, turistika – i při těchto běžných aktivitách si můžete přivodit úraz nebo onemocnění.

Ačkoli na Kanárské ostrovy nebudete potřebovat tak rozsáhlé pojištění jako do určitých exotických destinací, kvalitní cestovní pojištění bude nutností. S pojištěním léčebných výloh ušetříte nemalé výdaje za léčbu, ošetření, hospitalizaci, lékařem předepsané léky nebo zdravotnickou přepravu zpět do ČR. Asistenční službu oceníte ve chvíli, kdy budete v neočekávané situaci potřebovat poradit nebo pomoci s překladem.

Jako součást cestovního pojištění se vyplatí sjednat také pojištění odpovědnosti za škodu a pojištění zavazadel, případně další doplňková připojištění. V porovnání s tím, jak vysokých finančních výdajů a jakých starostí vás dokáže cestovní pojištění ušetřit, je jeho cena téměř zanedbatelná. Cestovní pojištění si můžete jednoduše spočítat a sjednat pomocí naší kalkulačky cestovního pojištění.

Hledat na webu Srovnátor.cz