Srovnátor.cz

Tipy, kde strávit konec roku

Kde oslavit silvestra

Ještě před pár lety byly svátky strávené v zahraničí pro většinu lidí nemyslitelné, dnes už jsou cesty za exotikou nebo do světových metropolí ke konci roku celkem běžnou záležitostí. Zvyšující se životní úroveň a chuť oslavit příchod nového roku jinak než s přáteli v restauraci – nejen to stojí za rostoucím zájmem Čechů o netradiční destinace na přelomu roku. Stačí si jen vybrat, možností je mnoho.

Tipy, kde strávit konec roku

Na silvestra za teplem

Místo sněhu bílý písek a místo vánočního stromečku palmy. Podle odhadů vyjede na dovolenou za teplem přes svátky zhruba 300 tisíc Čechů. Které destinace se mezi nimi těší největší oblibě?

Oslavy v evropských městech

Nejste-li fanoušky exotických dovolených a preferujete raději zimu, pak se zajeďte podívat, jak slaví konec roku obyvatelé evropských měst. Výhodou je krátká vzdálenost a i nyní se dá sehnat dobré ubytování.

Něco pro dobrodruhy

Pokud vás nelákají oslavy v přeplněných městech nebo předražených hotelech a horských střediscích, vyzkoušejte něco opravdu netradičního s nádechem adrenalinu.

Patříte-li mezi soutěživé typy lidí, pak by vás při výběru destinace mohlo zajímat, kdo na světě slaví příchod nového roku mezi prvními. Jako úplně první vítají nový rok obyvatelé atolu Kiritimati, jež je součástí republiky Kiribati v Tichém oceánu. U nás je v tu dobu teprve 11 hodin dopoledne. O hodinu později se přidávají Novozélanďané, v jednu hodinu po poledni našeho času propuká veselí v Sydney.
Z asijských zemí se jako první radují Japonci, v Evropě pak Turci žijící v evropské části Turecka. O dvě hodiny později se začínají radovat Češi, o další hodinu později slaví už i Londýňané. A naopak, když jdeme my v šest hodin ráno spát po bujarých oslavách, lidé na Times Square v New Yorku teprve odpočítávají poslední vteřiny roku starého. Úderem půlnoci na Havaji se kruh uzavírá a celý svět datuje nový rok.

Kalkulačka povinného ručení

PSČ musí být ve formátu 12345