Levnější povinné ručení za každou cenu. S fiktivní kupní smlouvou neuspějete

15.02.2015

Změnit pojišťovnu povinného ručení se může zdát někdy obtížné. Pokud nezrušíte smlouvu k výročnímu datu, pojišťovna Vám ji kvůli levnější nabídce u konkurence jen tak neukončí. Avšak vynalézavost některých řidičů je úctyhodná. Z nevýhodné smlouvy se snaží vyvázat rok co rok desítky tisíc řidičů.

Levnější povinné ručení za každou cenu. S fiktivní kupní smlouvou neuspějete
Podvod na pojišťovnu se Vám může vymstít. | Foto: Fotolia.com

Pojišťovny povinné ručení ruší bez problémů při prodeji auta, nebo odevzdáním značek do depozitu. A tyto triky řidiči s oblibou využívají k cestě za levnějším pojištěním.

Pojišťovny řekly STOP fiktivnímu prodeji auta

Fiktivní prodej auta. Cesta za levnějším pojištěním. Donedávna často používaná finta, jak se vyvázat z nevýhodné smlouvy. Pojišťovnám stačila pouze sepsaná kupní smlouva a dokazování skutečné změny vlastníka nebylo nutné.

Dnes spíše podvodníci narazí, spolu s kupní smlouvou řada pojišťoven požaduje i kopii technického průkazu, kde je záznam o změně vlastníka. Navíc si pojišťovny můžou změnu vlastníka jednoduchým způsobem ověřit v databázi České kanceláře pojistitelů. Ta kontroluje, zda novou smlouvu uzavřel jiný pojistník.

Pokud vyjde najevo, že šlo o fiktivní prodej, dříve zrušená smlouva je i nadále platná. A podvodník místo jednoho výhodného pojištění platí dvě.

Spočítejte si rychle povinné ručení


Odesláním formuláře tlačítkem Zobrazit 10 nabídek souhlasíte se zpracováním Vámi zadaných osobních údajů – Informace o zpracování osobních údajů

Vyřazení auta z evidence není zadarmo

Také velmi často používaný trik, jak zrušit nevýhodnou smlouvu. Stačí vozidlo odhlásit dočasným odevzdáním RZ na registru vozidel. A pojišťovna na základě předložených dokumentů pojistku zruší.

Pozor, co ušetříte na případné změně pojišťovny, můžete dát do poplatků za vyřazení z evidence. Za vyřazení zaplatíte poplatek 100 korun a za následné přihlášení 50 korun.

Hledat na webu Srovnátor.cz