Škola smyku. Darujte svým blízkým nevšední zážitek

22.11.2015

S prvním sněhem přicházejí komplikace na silnicích. Chcete se na sníh a zledovatělou vozovku lépe připravit? Vyzkoušejte školu smyku.

Škola smyku. Darujte svým blízkým nevšední zážitek
Zima je tu a spolu s ní i komplikace na silnicích. | Foto: Fotolia.com

Škola smyku je kurz bezpečné jízdy, který je podle slov Jiřího Patery, jednatele společnosti HTC, která kurzy pořádá přes dvacet let, naprosto pro každého řidiče. V Rakousku dokonce bez absolvování kurzu bezpečné jízdy nedostanete plnohodnotný řidičský průkaz.

Co se ve škole smyku naučíte

Školení bezpečné jízdy se dělí na dvě části, teoretickou a praktickou. Teorie probíhá v učebně na počítači, kde se řeší hlavně základy sezení, držení volantu a správné brzdění.

Praktickou část doporučují instruktoři absolvovat ve vlastních vozech, ve kterých si vyzkoušíte nejrůznější krizové situace. Například co dělat, když se dostanete do smyku a ztratíte kontakt s vozovkou, ale i mnohem víc.

Proč trénovat ve vlastních vozech? Každý vůz má rozdílné parametry, které ovlivňují řízení a ovládání vozu. Využitím jiného vozu by výuka postrádala smysl.

Spočítejte si rychle povinné ručení


Odesláním formuláře tlačítkem Zobrazit 10 nabídek souhlasíte se zpracováním Vámi zadaných osobních údajů – Informace o zpracování osobních údajů

Škola smyku je vhodnou volbou pro každého řidiče

Myslíte si snad, že škola smyku je pouze pro milovníky adrenalinu? Omyl. Škola smyku je tu především pro ty řidiče, kteří se chtějí něco naučit. Je jedno, jestli jste začátečník nebo profesionální řidič.

Čas Vánoc klepe na dveře. Nevíte, co svým blízkým darovat? Darujte nevšední zážitek. Škola smyku je skvělý dárek nejen pro muže, ale ocení ho i ženy. Celodenní kurz se pohybuje od 2 tisíc korun.

Hledat na webu Srovnátor.cz