Nejlepší evropské pláže

02.07.2018

Průzračné moře a bílý písek, plážový bar se širokým sortimentem, panenská příroda, soukromí na skrytém odlehlém místě dostupném pouze z moře… Každý si dokonalou pláž představuje jinak a vybrat tu nejlepší není jednoduché. Cestovatelský portál TripAdvisor každoročně zveřejňuje žebříček nejkrásnějších pláží, který vzniká na základě hodnocení samotných cestovatelů. Podívejte se na desítku nejlepších evropských pláží pro rok 2018 podle TripAdvisoru. Rozhodování, kam letos nebo příští rok vyrazíte na dovolenou, bude pak možná snadnější.

1. La Concha (Španělsko)

Pláž La Concha patří dlouhodobě k nejlépe hodnoceným plážím, a to i ve světovém měřítku. Nachází se v Baskicku ve městě San Sebastian. La Concha je městská, rušná, turisty oblíbená písečná pláž s veškerým plážovým servisem a vyžitím. Záliv obklopují hory, na které je krásný pohled z moře a které zároveň chrání pláž před větrem. Nemusíte se tedy obávat vysokých vln.

Nejlepší evropské pláže

2. Elafonissi (Řecko, Kréta)

Nečekejte typickou pláž, protože Elafonissi je spíše unikátním přírodním útvarem. Jedná se vlastně o spojnici mezi Krétou a ostrůvkem Elafonissi, která je přibližně 400 m dlouhá a 500 m široká. Celé místo si právem vysloužilo označení „Tichomoří Středozemního moře“. Moře je zde hluboké pouze několik desítek centimetrů, voda průzračná, hrající různými odstíny modré a písek bílý s růžovým nádechem od rozdrcených mušlí. Není divu, že pláž Elafonissi je součástí chráněné rezervace.

Elafonissi, Kréta, Řecko

3. Falesia (Portugalsko)

Pláž Falesia se nachází v oblíbené portugalské turistické destinaci Algarve. Pláži dominuje písčitý načervenalý útes porostlý piniemi, který ji celou lemuje. Útesy i zde slouží jako ochrana před větrem a vysokými vlnami.

Falesia, Portugalsko

4. Fig Tree Bay (Kypr)

Kypr byste neměli opouštět bez návštěvy pláže Fig Tree Bay. Název daly pláži fíkovníky, které prý byly poprvé na Kypru vysazeny právě zde. Pláž se nachází v letovisku Protaras a vyhledávaná je pro jemný zlatavý písek a velmi pozvolný vstup do moře.

5. Bournemouth (Velká Británie)

Bournemouth je velké, rušné přímořské letovisko na jižním pobřeží Anglie. Zdejší písčité pláže, které jsou dlouhé celkem 11 km, jsou proslulé. Pláže nabízí nejrůznější možnosti vyžití a na molu Pier Approach spoustu atrakcí pro celou rodinu.

6. Kleopatra (Turecko)

Pláž pojmenovaná po královně Kleopatře se nachází v letovisku Alanya – tedy v oblasti, kterou královně věnoval Marcus Antonius jako svatební dar. Pláž Kleopatra je považována za nejkrásnější místo Turecké riviéry. Zdobí ji neuvěřitelně jemný písek a jak jinak než průzračné moře.

7. Spiaggia dei Conigli (Itálie)

Jedna z dalších pláží připomínajících Karibik leží na italském ostrově Lampedusa, který najdete mezi Tuniskem a Sicílií. Můžete se setkat také s jejím anglickým názvem Rabbit Beach. Pojmenována byla podle králíků, kteří zde dříve houfně žili. Nyní na ostrově můžete narazit spíše na karety obrovské. Pláž Spiaggia dei Conigli, dlouhá přibližně 200 metrů, vás očaruje neskutečně jemným bílým pískem a azurovým mořem.

8. Balos Beach and Lagoon (Řecko, Kréta)

V laguně Balos si zřejmě budete připadat jako v Tichomoří. Voda je zde tak průzračná a mělká, že se budete moci brouzdat desítky metrů od břehu. Na této pláži s nádechem exotiky čekejte klidnou vodu a jemný narůžovělý písek. Pláž se nachází na severozápadním cípu Kréty, poblíž letoviska Kissamos. Přístupná je buď lodí, nebo autem (od auta však budete muset ujít ještě kus pěšky).

9. Playa de Ses Illetes (Španělsko)

Okouzlující pláž, jemný písek, tyrkysové moře. Playa de Ses Illetes se nachází na ostrově Formentera, který je nejmenším a zároveň nejmalebnějším z Baleárských ostrovů. Nejen tuto pláž, ale také celý ostrov lze nazvat „Karibikem Středomoří“.

10. Playa de Las Canteras (Kanárské ostrovy)

Známá městská pláž, jedna z nejznámějších v Evropě, se nachází ve městě Las Palmas na severovýchodě ostrova Gran Canaria. Příznivé počasí a klidné moře si zde můžete užít po celý rok. Pláž má své přírodní kouzlo a láká k dlouhým procházkám, svou kvalitou služeb však zároveň uspokojí i náročné turisty. Včetně těch, kteří vyhledávají rušný noční život.

Hledat na webu Srovnátor.cz