8 nejspolehlivějších aut pro rok 2019

08.03.2019

Nákup nového auta je dlouhodobou investicí. Protože se navíc zpravidla jedná o významnou částku, očekáváme, že nám auto bude sloužit co nejdéle bez problémů a bez nutnosti oprav. Zkrátka že auto bude spolehlivé. Pokud chcete mít jistotu, že při výběru nového auta nešlápnete vedle, můžete se nechat inspirovat žebříčkem nejspolehlivějších aut, který sestavila americká organizace Consumer Reports.

8 nejspolehlivějších aut pro rok 2019

Studie společnosti Consumer Reports

Consumer Reports je nezávislá organizace sídlící v New Yorku, která se zabývá testováním nejrůznějších výrobků. Ve svých výzkumech se věnuje i automobilům. Před nedávnem sestavila mimo jiné žebříček nejspolehlivějších aut pro letošní rok. Při hodnocení vozů vycházela ze shromážděných dat o více než 470 000 vozech, z výsledků interního testování i z dlouhodobých statistických dat. Spolehlivost vozů byla posuzována v 17 specifických kategoriích, přičemž byly mapovány drobnější i zásadnější problémy (např. skřípění brzd, selhání pohonu všech kol).

Žebříček nejspolehlivějších aut

Každému vozu byl na základě dosažených výsledků přidělen index spolehlivosti a poté sestaven žebříček těch nejspolehlivějších. Málokoho překvapí, že jej zcela ovládly japonské vozy, které jsou na tom se spolehlivostí nejlépe. Pro úplnost dodejme, že jsme z výsledků výzkumu vyřadili automobily, které se v Evropě neprodávají.

1. Toyota Prius+

Mezi osmi nejspolehlivějšími auty se objevily tři Toyoty a jeden Lexus, který také spadá do koncernu Toyota. Na prvním místě se umístila sedmimístná hybridní Toyota Prius+. Toto rodinné MPV je na trhu od roku 2012. Kromě vysoké kvality patří mezi jeho výhody nižší spotřeba, vnitřní prostor, aerodynamika a působivý design.

2. Toyota Prius Plug-In

Na druhém místě se umístila další Toyota, další verze Toyoty Prius, tentokrát v plug-in hybridním provedení. Její skoro až futuristický design je poněkud kontroverzní, v ostatním ale Prius Plug-in vyniká. Ať už se jedná o neuvěřitelně nízkou spotřebu, vyšší bezpečnost, jednoduché ovládání nebo šetrnost k životnímu prostředí. Může být poháněn pouze zážehovým motorem, pouze elektromotorem nebo kombinací obou. Čistě na elektřinu ujede zhruba 40 km (papírově 50 km).

3. Subaru XV

Kdyby nebylo Subaru XV, patřily by všechny pomyslné medaile Toyotě. Subaru XV, za oceánem zvané Crosstrek, je městský crossover, který se snaží zaujmout mladší klientelu. Využívá k tomu atraktivní vzhled, bohatou výbavu a zábavu, pohodlí, pohon 4×4 i nízkou spotřebu.

4. Toyota Prius

Čtvrté místo zaujala opět Toyota, nyní se svou základní verzí Priusu. Jedná se o vůbec první hybridní vůz od Toyoty, který se začal v Evropě prodávat v roce 2000 (v Japonsku v roce 1997).

Spočítejte si rychle povinné ručení


Odesláním formuláře tlačítkem Zobrazit 10 nabídek souhlasíte se zpracováním Vámi zadaných osobních údajů – Informace o zpracování osobních údajů

5. Mazda 6

S velkým sedanem od Mazdy, který Evropané znají pod názvem Mazda 6 a Japonci pod názvem Atenza, se setkáváme už od roku 2002. Vysoká kvalita není tím jediným, co může Mazda 6 nabídnout. Dále je to elegantní design, široká nabídka zábavy za volantem, kvalita jízdy nebo velmi dobrá ovladatelnost.

6. Honda Jazz

Na šestém místě se umístil jediný zástupce Hondy – v evropské verzi Honda Jazz, v té americké Honda Fit. Jde o praktický, malý a zároveň prostorný vůz, který je díky své univerzálnosti a flexibilitě vhodný pro každou generaci. Potěší i jeho výkon a nízká spotřeba.

7. Lexus NX

Luxusní divize Toyoty má na svědomí atraktivní SUV s hybridním pohonem – Lexus NX, který se také zařadil mezi nejspolehlivější auta. Jeho dalšími silnými stránkami jsou nízká spotřeba, bohatá výbava, pohodlná a svižná jízda a pohon všech kol.

8. Mazda CX-5

Žebříček osmi nejspolehlivějších aut uzavírá důmyslné rodinné SUV střední velikosti. Mazda CX-5 se zalíbí celé rodině – postará se o to pohodlný interiér s propracovanými detaily, bezpečnostní inovace, velmi dobrá ovladatelnost i působivý design.

Hledat na webu Srovnátor.cz