5 lyžařských středisek vhodných pro zábavu s partou přátel

03.01.2019

Dovolená s partou přátel může být nezapomenutelný zážitek. Nemusíte se starat o děti a především o jejich program. Jedinou povinností je zabezpečit sama sebe a svou očistu těla a duše, ať ji pojmete akční nebo naopak relaxační formou. Žádné skiareály bez dětí pravděpodobně nenajdete, ale pokud si vyberete ty, které nabízejí zábavu i po lyžování, můžete si vybrat z pestré nabídky bezdětných programů v lázních, wellness centrech, barech, diskotékách a dalších podobných místech.

5 lyžařských středisek vhodných pro zábavu s partou přátel

Ještěd

Moderní skiareál Ještěd v Jizerských horách je součástí severočeské hory (1012 m.n.m.) se stejným názvem a se známým hotelem s restaurací a televizním vysílačem, který je symbolem města Liberce, jenž se rozprostírá pod ním. Lyžařské středisko leží ve výšce 540 – 1000 m. Sjezdové tratě jsou vhodné jak pro náročné lyžaře, tak i pro začátečníky. Na Pláních je pro zábavu k dispozici i snowpark. Součástí areálu jsou i skokanské můstky. Středisko je dostupné městskou dopravou – tramvajovou linkou, která v pravidelných a krátkých intervalech spojuje centrum města Liberce s lyžařským areálem. Místo je tak ideálním kompromisem pro denní lyžování a večerní zábavu s přáteli. V Liberci se nachází nespočet restaurací, barů, bazén, aquapark, ZOO, botanická zahrada, muzea apod.

Služby: snowpark, lyžařská škola, půjčovna lyžařského vybavení, servis, jízda rolbou (rolba Track)

Pec pod Sněžkou

Horské středisko Pec pod Sněžkou nabízí 14 kilometrů sjezdovek různé obtížnosti. Na sjezdovce Javor navíc najdete i upravený snowpark a fun park, kde si užijí zábavu jak freestyle začátečnící, tak i ti technicky zdatnější lyžaři a snowboardisté. Vedle sjezdovky Smrk vede trať Funline dlouhá 450 metrů s pěti klopenými zatáčkami, terénními vlnami a tunelem dlouhým 8 metrů. Po večerním lyžování s přáteli je Apres ski Bullbar pod sjezdovkou Javor ideálním místem k relaxaci. O víkendu hraje živá kapela a v případě příznivého počasí nechybí ani venkovní grilování. Ani mimo skiareál se v nočních hodinách nudit nebudete, spousta barů, klubů a diskoték se vám o zábavu s partou postará. Ski areál je propojen v rámci Ski resortu Pec pod Sněžkou se ski areálem Černá Hora v Janských lázních. V rámci jednoho skipasu je tak možné využívat více areálů, které jsou spojeny linkou roleb “SkiTour”.

Služby: snowpark, funpark, funline, lyžařská škola, půjčovna lyžařského vybavení, servis, snowtubingová dráha v Janských lázních, černohorská sáňkařská cesta, obří slalom s časomírou

Ski areál Čertova hora

Krkonošské město Harrachov se rozkládá v údolí pod Čertovou horou, jejíž název ski areál nese. Čtyři sjezdovky různých obtížností jsou obsluhovány dvěmi čtyřsedačkovými lanovkami. Sjezdovka Červená II patří se svou šířkou 80 metrů mezi jednu z nejoblíbenějších carvingových sjezdovek. Díky umělému zasněžování je Harrachov jedním z posledních funkčních areálů, kteří zavírají zimní sezónu. Harrachov je živé město, kde se nebudete nudit ani po lyžování. Kromě desítek restaurací a barů se můžete zabavit na bowlingu, squashi, indoor golfu nebo si užít relaxu ve vířivkách, wellness centrech a pivních lázních. Romantiky potěší procházka na zamrzlé mumlavské vodopády a ti, co hledají vzdělání, prohlídka muzea skla, lyží nebo hornického a lesnického muzea.

Služby: servisy, půjčovny lyžařského vybavení, bobová dráha, lyžařská škola, skokanské můstky

Klínovec

Největší skiareál v Krušných horách je současně i tím nejmodernějším v této oblasti. Pokud toužíte vyzkoušet i německou část svahu, právě na tomto místě máte jedinečnou příležitost. S německým areálem Fichtelberg tvoří InterSkiregion Fichtelberg-Klínovec s 47 km sjezdovek. Klínovce je navíc nově propojen i s Neklidem a Božím Darem a to propojovacími sjezdovkami, takže nemusíte ani sundat lyže. Ubytovat se můžete v lázeňském městečku Jáchymov, nebo v Karlových Varech (20 km) a spojit tak zábavu s léčebnými procedurami a odpočinkem.

Služby: U rampa, snowpark, funpark, freeride na 2 km neupravené trati, lyžařské školy, půjčovny lyžařského vybavení, servisy, chill zóna

Skiareál Špindlerův Mlýn

Český Aspen je jedním z nejznámějších a nejvyhledávanějších zimních středisek v Čechách. Je také jedním z nejrozlehlejších a oblíbeností vede i u mnohých českých celebrit. Součástí areálu je 5 středisek:

  • Svatý Petr (černá sjezdovka FIS World cup s mezinárodními parametry, 300 metrů Audi Race Track – trať s časomírou)
  • Hromovka (Funtrack a nejdelší osvětlená sjezdovka na večerní lyžování)
  • Medvědín
  • Mísečky (Burton Snow Park)
  • Přední Labská

Ve Špindlu se v sezóně rozhodně nudit nebudete. Kromě spousty aprés ski barů jsou připraveny i další zábavné programy, např snow show – program plný hudby, laser show, tance roleb a skůtrů a představeních lyžařských instruktorů v nejrůznějších exhibicích. Patříte-li mezi dobrodruhy, můžete se zúčastnit snow campu a zažít noc v extrémních podmínkách v expedičním táboře s kompletním vybavením pod vedením profesionálního horského průvodce. Pokud nejste příznivci spaní pod stanem, můžete si jen vyrazit rolbou na picnic, sjet si sáňkařskou dráhu nebo si užívat mimo sjezdovku v restauracích, barech, diskotékách, v bazénu, na bowlingu na bobové dráze apod.

Služby: půjčovny lyží a snowboardů (Motion Rental), servis, 3 snowparky, U rampa, snow show, snow camp, picnic rolba, zážitková jízda rolbou

Ještěd Resort Pec pod Sněžkou Čertova hora InterSkiRegion Klínovec Špindlerův Mlýn
Délka tratí 9,2 km 41 km 7,34 km 47 km 27 km
Počet lanovek 1 kabinová
3 lanovky
1 kabinová
7 lanovek
2 lanovky 1 kabinová
7 lanovek
5 lanovek
Počet vleků 6 28 3 15 11
Umělé zasněžování 95 % 76 % 100 % 80 % 95 %
Večerní lyžování 380 m (F10) 2x 1,3 km (Javor)
1,6 km (Protěž)
400 m (Červená II – spodní část) 450 m (Pod Zámečkem) 1540 m (Hromovka)
Cena den 590 Kč 590 Kč 690 Kč 790 Kč * 1000 Kč
Cena večer 250 Kč 280 Kč 220 Kč 380 Kč 450 Kč

*1090 Kč do celého InterSkiRegionu Klínovec – platnost na den a půl

Hledat na webu Srovnátor.cz