Nejznámější filmové vozy

24.10.2018

V některých filmech září vedle hereckých hvězd také hvězdné automobily, které dělají film ještě zajímavějším. Taková auta nesmí chybět především v akčních filmech. Mnoho filmových superaut má kromě výjimečného designu navíc také nadpřirozené schopnosti. Na následující herecké hvězdy na čtyřech kolech si určitě vzpomenete, zvlášť pokud jste opravdovými filmovými fanoušky.

Nejznámější filmové vozy

Aston Martin DB5 a agent 007

Nejslavnější agent všech dob musí mít samozřejmě také nezapomenutelné auto. Přestože James Bond řídil více vozů, tím legendárním se pro agenta 007 stal britský klenot Aston Martin DB5. Vidět jste ho mohli ve filmech Goldfinger, Thunderball, Zítřek nikdy neumírá, Casino Royale i v novějším Skyfallu. Superauto se zabudovanými kulomety a katapultovacím sedadlem řídil Sean Connery, Pierce Brosnan i Daniel Craig.

DeLorean DMC-12 a cestování v čase

Vůz DeLorean DMC-12 charakterizuje karoserie potažená vrstvou nerezové oceli, motor o objemu 2,8 litru a výkon 130 koní. Celkem se vyrobilo 8 583 exemplářů tohoto modelu. V upravené podobě, která umožňovala cestování v čase, si toto futuristicky vyhlížející auto zahrálo ve filmu Návrat do budoucnosti.

Chevrolet Camaro a Transformers

Žluté Camaro znají především fanoušci filmové série Transformers. Osmimetrový Autobot, který se dokáže snadno poskládat do velikosti osobního auta, si zahrál v každém díle. Tím nejslavnějším je však sedmdesátkové Camaro z prvního dílu.

Audi RSQ a roboti

Jako z vesmíru vypadá i sportovní Audi RSQ z filmu Já, robot. Místo kol má koule a místo dveří „křídla“, uchycená vzadu. Pro film s Willem Smithem v hlavní roli vznikl jen jeden jediný exemplář a ten stále existuje.

KITT a Michael Knight

Kdo by neznal snímek Knight Rider s Davidem Hasselhoffem v hlavní roli? Vzpomínáte i na jeho superauto, které mu pomáhalo dopadat všechny zločince? Mělo speciální tlačítko „turbo boost“ a dalo se s ním i popovídat.

Ford Mustang Shelby GT 500 alias Eleanor

Když se na filmovém plátně v roce 2000 objevil remake filmu 60 sekund z roku 1974, svou roli v něm dostal upravený Ford Mustang Shelby GT 500 Super Snake z roku 1967. Přezdívalo se mu Eleanor a zahrál si po boku Nicolase Cage.

Tumbler a temný rytíř

Batman si ve filmu Temný rytíř pořídil nový vůz. Jedná se o prototyp armádního stroje, který je uzpůsoben ke skokům přes vodní toky. Nový batmobil je v podstatě Lamborghini upravené do podoby tanku, které si poradí s jakýmkoli terénem.

Ford Falcon XB GT Interceptor a Šílený Max

Toto auto řídil ve filmové trilogii Šílený Max Mel Gibson. V pokračování z roku 2015 za jeho volant na chvíli usedl i Tom Hardy. Auto poznáte podle obřího kompresoru, který vykukuje dírou v kapotě. K dalšímu vybavení auta patří barely s benzínem, které jistí nálož.

Hledat na webu Srovnátor.cz