Netradiční využití LED osvětlení

31.08.2018

LED technologie v současné době vládne na poli osvětlení. Poté, co LED světla nahradila klasické žárovky a dostala se do našich domácností také v podobě praktických pásek, svítících řetězů a dalších dekorací, nacházejí uplatnění i tam, kde by to jen málokdo čekal. Díky LED technologii si dnes můžete pořídit barevně osvětlený snowboard, svítící řasy, virtuální střešní okno nebo barevnou show do vaší koupelny.

Netradiční využití LED osvětlení

Boty dělají člověka

Pokud máte děti nebo jste tak trochu výstřední typ, zřejmě jste zaznamenali, že nemusíte chodit v nudných keckách. Můžete je vyměnit za boty se svítící podrážkou. Stačí si jen vybrat oblíbenou barvu světla, nastavit vybraný blikající režim a připravit se na zvědavé pohledy kolemjdoucích. Boty se dobíjejí pomocí USB kabelu.

Pro ty, kdo chtějí pouze ozvláštnit své stávající boty, jsou k dostání svítící LED tkaničky, kterými lze jednoduše nahradit klasické tkaničky do bot. Svítí nebo blikají a baterie by měla vydržet až 70 hodin.

Není třeba dodávat, že svítící boty nebo tkaničky jsou také užitečným bezpečnostním prvkem ve tmě.

Uhrančivý pohled

Poněkud odvážnějším doplňkem jsou LED řasy. Nejde o nic jiného než o svítící pásek, který se pomocí speciálního lepidla připevní na oční víčko. Světýlka, a tím pádem vaše řasy, mohou měnit barvy i druh blikání a dokonce umí reagovat na různé změny pohybu. A baterie? Ta vydrží až čtyři hodiny a je skrytá vzadu ve vlasech, kam vedou nenápadné tenké drátky.

Na sjezdovce

Další LED vychytávka potěší hlavně milovníky snowboardingu. S osvětleným prknem, s nímž přišel japonský výrobce 3 Enomoto, večer na sjezdovce doslova zazáříte. Snowboard je nejen osvětlený, ale umí také rozlišit různé otočky a triky, na které reaguje odlišnými světelnými efekty a podtrhuje tak vaše umění. A co víc – pomocí bluetooth lze světlo synchronizovat s hudbou. Při teplotách kolem nuly vydrží baterie až 40 minut.

Virtuální střešní okno

Ne každý má to štěstí bydlet nebo mít kancelář v nejvyšším patře nebo v podkroví se střešními okny. Přitom denní světlo a zejména pohled na blankytně modrou oblohu pozitivně působí na psychiku člověka. A tak vznikly stropní LED panely s fotografiemi oblohy, aby si tento pocit mohli dopřát úplně všichni. Tyto panely, perfektně imitující oblohu, si můžete umístit do jakékoli místnosti – tam, odkud se chcete dívat na modrou oblohu s několika bílými obláčky a rozkvetlými větvemi stromů. Fotky na LED panelu je možné měnit nebo celý panel úplně vypnout.

Koupelna hrající všemi barvami

Barevnými LED světly můžete oživit také vaši koupelnu a toaletu. Relax ve sprše si můžete zpříjemnit barevně svítící sprchovou hlavicí, která mění barvy podle teploty vody. Studená modrá voda se se stoupající teplotou mění v zelenou a nakonec v červenou. Barevná LED sprcha má také bezpečnostní charakter – při velmi vysoké teplotě se sprcha rozbliká, nehrozí tedy žádné opaření.

A jak rozveselit takovou obyčejnou činnost, jakou je chození na toaletu? Svítící LED diodou, která umí svítit osmi barvami a zapne se, jakmile se k toaletě přiblížíte. Přiděláte ji jednoduše vedle sedátka. Návštěvy budou koukat a děti, které se právě učí chodit na záchod, budou mít pěknou motivaci.

Pro čtyřnohé kamarády

Máte-li domácího mazlíčka, zřejmě při jeho večerním venčení používáte nějakou svítící pomůcku. Je celkem běžné, že hlavně v zimě se po loukách prohání svítící obojky a svítící postroje. Věděli jste ale, že něco podobného existuje také pro koně? Prameny LED světel uvázané k ocasu a LED světla na hrudi koně pomáhají tomu, aby byl kůň na okraji silnice opravdu nepřehlédnutelný. Barva i intenzita světla se dá měnit pomocí ovladače.

Hledat na webu Srovnátor.cz