Cestovní pojištění opakovaných výjezdů

14.12.2016

Pokud se chystáme na dovolenou do zahraničí, celkem automaticky myslíme na to, že je třeba zajistit si cestovní pojištění, které sjednáváme přesně na dobu naší cesty. Jsou ale destinace, na které se během roku vracíme několikrát – ať už pracovně nebo na svou oblíbenou chatu v horách. V takovém případě je ideálním řešením využívat pojištění opakovaných výjezdů.

Cestovní pojištění opakovaných výjezdů

Jaké jsou výhody cestovního pojištění opakovaných výjezdů?

Výhodou takového pojištění je, že nemusíme sjednávat pokaždé pojištění nové, což nám šetří čas i finance. Můžeme se rozhodnout podle aktuálního počasí, dopravy nebo pracovních povinností. Odcestovat můžeme několikrát do roka, podmínkou je, že jednotlivé pobyty nesmí překročit stanovený počet dní. To se liší dle pojišťovny a typu pojištění.

Pro koho je určeno?

Pokud často cestujete za prací nebo máte chatu v Rakousku, určitě se pojištění opakovaných výjezdů vyplatí. A nemluvíme jen o finanční stránce věci. Ušetříte tím také spoustu času. Cestovní pojištění do zahraničí je důležité i ve chvíli, kdy hranice překračujeme na pár hodin. Když budeme konkrétní určitě využijete cestovní pojištění opakovaných výjezdů ve chvíli, kdy máte část výroby nebo kanceláří mimo území ČR a je třeba se na těchto místech párkrát za rok ukázat osobně. Tento druh cestovního pojištění je také ideální variantou, pokud jezdíte za rodinou například do Německa či na Slovensko nebo jste šťastným majitelem chaty v Alpách.

Buďme konkrétní

Pokud si vezmeme jako ukázku situaci, kdy má 29 letá žena chatu v Rakousku, na kterou odjíždí pravidelně a hlavně v zimních měsících se zde věnuje také sportům, její volba by určitě měla mít limity pro léčebné výlohy minimálně 5 miliónů korun. V takovém případě se jedná o pojistku AXA Assistance Komfort, jejíž cena je při sjednání online 990 Kč za rok a kromě již zmíněných léčebných výloh do výše 5 miliónů korun obsahuje také pojištění odpovědnosti za škodu s limity 1 milión korun při újmě na zdraví a 500 tisíc korun při poškození věci. Jako aktivní lyžařka navíc ocení, že v ceně je zahrnuto i pojištění zavazadel ve výši 20 tisíc korun/10 tisíc korun na věc – do takového limitu se tak vejdou například odcizené lyže či snowboard. Samozřejmostí pak je asistenční služba.

Jdete do toho?

Sjednání takového pojištění není dnes nic náročného a samozřejmě ho lze sjednat přes internet pomocí online kalkulačky. Pokud stále váháte, které je to nejlepší, pár tipů a zhodnocení spokojenosti můžete načerpat také ze zkušeností dalších klientů.

Hledat na webu Srovnátor.cz