Cestovní pojištění do Itálie

14.06.2017

Itálie, země na jihu Evropy, se rozkládá na Apeninském poloostrově, známém pro svůj tvar “boty”. Pro české turisty je to druhá nejžádanější destinace po Chorvatsku, ročně si ji pro svou letní dovolenou zvolí až půl milionu čechů. Itálie je zemí rozmanitých možností. Ať už má vaše cesta jakýkoliv cíl, chystáte se relaxovat u moře nebo sportovat, nikdy nezapomeňte uzavřít vhodné cestovní pojištění pro sebe i svou rodinu. Jednoduše a z pohodlí vašeho domova jej sjednáte online online.

Cestovní pojištění do Itálie

Nejzajímavější destinace Itálie

Itálie, to nejsou jen přeplněná letoviska Bibione, či Rimini, na jihu země vás okouzlí průzračné moře a vzdušné pláže. Dáváte-li přednost aktivní dovolené na horách, Itálie je skvělou volbou i v létě, ať už si vyberete cyklistiku kolem severních jezer, nebo adrenalinem nabité “ferraty”. Nelze opomenout ani italské pamětihodnosti, města zde dýchají historií, kulturou a uměním. Přinášíme vám výčet nejzajímavějších italských destinací:

  • Turistika

    • Dolomity – součást alpského pohoří se rozkládá na severovýchodě Itálie. Tyto hory nabízí téměř nevyčerpatelné možnosti pro pěší turistiku, trekking či horolezectví. Jsou protkány množstvím značených turistických stezek nejrůznějších délek a obtížností. Dolomity jsou také oblíbené kvůli svému množství zajištěných cest, kterým se říká „via ferrata”. Tyto zajištěné cesty napomáhají návštěvníkům Dolomit pohybovat se v jinak nepřístupném horském terénu. Hlavním turistickým centrem je Rocca Pietore.
    • Jezera – kdo poznal italská jezera, často už nepotřebuje jezdit k moři. Mezi nejznámější a nejnavštěvovanější z nich patří Lago di Garda a Lago di Como. Vodní plochu, která si v létě nezadá s teplotou Středozemního moře, lemují vysoké hory a po stráních jsou rozesety malebné vesničky. Jezero Garda patří mezi TOP bike regiony Evropy. Pokud jste nadšený cyklista, tato destinace pro vás bude tou pravou volbou.
  • Pamětihodnosti

    • Řím – hlavní město Itálie je nebývalým centrem historie, ocitnete se zde doslova v jednom velikém muzeu pod širým nebem. Památky vás obklopují ze všech stran, mezi nejvýznamnější z nich patří určitě Koloseum, Pantheon, bazilika sv. Petra, fontána di Trevi a v neposlední řadě městský stát a sídlo papeže Vatikán.
    • Benátky – toto město na vodě je považováno za jedno z nejromantičtějších měst světa, kouzlo tohoto místa se ještě umocní, dopřejete-li si projížďku na tradiční gondole. Za návštěvu určitě stojí Piazza San Marco s původní bazilikou nebo Ponte dei sospiri – Most vzdechů.
    • Florencie – kolébka umění, jste-li jeho milovníkem, dvě místa byste zde neměli minout – galerii Pitti a Uffizi. Gallerie degli Uffizi je jedna z nejznámějších na světě, ročně ji navštíví 1,6 milionů turistů a proto je dobré si lístky zarezervovat předem.
    • Milán – světové centrum módy a také jedno z nejbohatších měst Evropy. Je plné stylových obchodů světových značek, ale naleznete zde i staré paláce, vypovídající o historii města. Za návštěvu určitě stojí i La Scala, jeden z nejslavnějších světových operních domů.
  • Moře

    • Kalábrie – region ve “špičce Italské boty”. Najdete zde průzračné, příjemně prohřáté moře a hlavně překrásné, klidné a čisté pláže s jemným pískem, které jsou řazeny mezi 20 nejkrásnějších pláží světa. Ty jsou také velkým bohatstvím Kalábrie, jinak se jedná o nejchudší region Itálie, rozdíl oproti bohatému severu je značný, o to větší klid a relax zde naleznete.
    • Sicílie – ostrov, jemuž vévodí sopka Etna. Opět chudý region s okouzlujícím pobřežím, olivovými háji a plantáži pomerančovníků. Nejoblíbenějším letoviskem se stalo městečko ve skalách Taormina, ve kterém již rostou hotelové čtvrti, ale jeho staré centrum si stále zachovává své historické kouzlo – auta zde mají zákaz. Za návštěvu stojí i antické město Syrakusy.
    • Sardínie – ostrov přezdívaný evropským Karibikem. Moře se zde pyšní smaragdovou barvou a letoviska zejména na severu ostrova doslova tepou dovolenkovým životem. Tuto destinaci si za své letní sídlo vybralo spoustu bohatých evropanů a zejména v městečku Porto Cervo kotví ty nejluxusnější jachty a vyrůstají stylové vily.
    • Ischia – ostrov v Neapolského zálivu, který je jako několik dalších vulkanického původu. Pod jeho povrchem to doslova bublá a na povrch vyvěrá asi stovka termálních pramenů, kolem kterých vznikly luxusní lázeňské komplexy a termální parky.  

Zdravotní hrozby v Itálii

Itálie je považována za bezpečnou evropskou zemi, vždy však musíte počítat s možnými zdravotními komplikacemi.

POZOR na úpal, či úžeh. Vždy pijte dostatek tekutin a na slunce vycházejte jen pod vrstvou opalovacího krému s dostatečným ochranným faktorem. Polednímu slunci se raději zcela vyhýbejte. Pokud trpíte na sluneční alergii, připravte se již před dovolenou. Je-li to možné, tělo pozvolna navykejte na příliv slunečních paprsků a opalujte se už před dovolenou. Užívejte beta karoten, který je znám jako přírodní vnitřní sluneční ochrana. Zakupte si opalovací krém vhodný pro pleť se sklonem k alergii. Pro jistotu s sebou přibalte i antihistaminika v tabletách.

Plánujete aktivní dovolenou? Dbejte na kvalitní vybavení, při cyklistice neopomíjejte přilbu, při horské turistice pokrývku hlavy a vhodnou obuv. Pokud chcete vyzkoušet oblíbené vodní sporty, kterými jsou windsurfing, kitesurfing, nebo třeba potápění, věnujte se těmto aktivitám pod dohledem zkušeného instruktora. Jako suvenýr z Itálie si raději přivezte místní skvělé víno, než otevřenou zlomeninu  či otřes mozku.

Co vše cestovní pojištění pokrývá?

Pokud vyrážíte za hranice naší země, nezapomeňte si sjednat cestovní pojištění, nikdy totiž nevíte, co vás na vašich cestách může kromě příjemných dovolenkových zážitků potkat. Cestovní pojištění nepokrývá pouze léčebné výlohy, v rámci kterých získáte non-stop asistenční službu v českém jazyce, možnost ošetření v soukromých zdravotnických zařízeních či převoz domů, ale i pojištění proti riziku krádeže vašeho majetku, storno zájezdu či letu, ztrátu zavazadel, způsobení škody někomu jinému, nebo vykradení domácnosti v době vaší nepřítomnosti.

Hledat na webu Srovnátor.cz