Pojištění do Anglie

15.08.2017

V létě všechny cesty tradičně vedou na “jih” za sluncem a písečnými plážemi. Co takhle změnit jednou směr a vyrazit vstříc zemi s osobitou kulturou, kde silnice brázdí červené dvoupatrové autobusy a pohotový Mr. Bean se svým Mini. Rozhodnete-li se prožít nějaký čas v Anglii, vždy se dobře pojistěte, cestovní pojištění vám zaručí, že v případě komplikací na ně nebudete sami.

Pojištění do Anglie

Do Anglie můžete cestovat jakékoli roční období, vždy vás nadchne svou jedinečností a množstvím kulturních i přírodních krás. Největší země Spojeného království denně zažívá příval turistů ze všech koutů světa. Za jakými příležitostmi sem mimo jiné můžete zavítat právě vy?

Za kulturou

Anglie má obrovské kulturní bohatství a množství dechberoucích míst, která stojí za to objevit:

  • hlavní město Londýn (Buckinghamský palác, Big Ben, Tower Bridge),
  • historickou památku Stonehenge,
  • přímořské městečko Brighton,
  • Národní park Lake District,
  • hrad Leeds Castle,…

Za sportovními zážitky

Tenis – Celosvětově proslulý turnaj v tenise, Wimbledon, se každoročně těší obrovské návštěvnosti. Pokud jste i vy fanoušci tohoto “bílého” sportu, rozhodně byste Anglii měli alespoň jednou za život navštívit.

Fotbal – Který muž by odolal šanci na vlastní oči vidět fotbalový zápas nejznámějších anglických klubů – Arsenal FC, Manchester United nebo Chelsea FC?

Golf – Kde jinde na světě najdete lepší místo s dokonalým trávníkem pro hru s golfovou holí než v Anglii. Ať už si sem přijedete snížit svůj handicap nebo se jen podívat na utkání těch největších mistrů golfu, budete nadšení herními podmínkami, ale i úžasným prostředím.

Za vzděláním

Pokud je vaším životním snem mluvit plynule anglicky, Anglie vám k tomu nabízí skvělou příležitost, a to pouhou návštěvou při poznávacím pobytu a komunikací v běžných situacích. Nebo si zde můžete zajistit studijní pobyt se zaměřením na výuku angličtiny. Také výměnné pobyty jsou skvělou možností, jak si zlepšit slovní zásobu. Kromě jazyka si zde můžete zvýšit své vzdělání, taková Oxfordská univerzita by se ve vašem životopisu jistě vyjímala.

Za zábavou

Že vás památky ani sport moc neberou? Přijeďte se do Anglie pobavit na vyhlášené kulturní akce, jako je například květinová show v Londýně s názvem Chelsea Flower Show nebo hudební festival Glastonbury. Pohodový večer zažijete také v tradiční anglické hospodě, kde můžete ochutnat místní speciality. Pokud vás baví nakupování, vezměte si s sebou zavazadlo navíc a naplňte ho nějakými pěknými kousky například z Primarku.

Na co si dávat pozor?

Nohy v suchu jsou nutností

V Anglii často panuje o několik stupňů chladnější počasí a pravděpodobnost, že zde alespoň jednou pořádně zmoknete, je velmi vysoká. Proto i v případě, že předpověď bude na dny vaší návštěvy země hlásit letní počasí, nezapomeňte si s sebou sbalit teplejší oblečení a především několik párů bot, popř. holínky. Deštník si s sebou po svých toulkách Anglií berte, i když na obloze není jediný mráček.

Správné rozhlédnutí vám může zachránit život

Opačný směr jízdy vozidel může zmást většinu zahraničních turistů, a to především při přecházení silnice. Zvyk, podívat se první vlevo a až pak vpravo, vám může způsobit velké nepříjemnosti. Proto na tuto skutečnost myslete od chvíle, co vystoupíte z letadla, auta apod. a nezapomeňte na opačný směr jízdy upozorňovat především své ratolesti.

Všude se krade, i u samotné královny

Tak jako u nás, i v Anglii se najdou zloději, kteří čekají na příležitost, aby si přilepšili. Nedejte jim to, na co čekají – na váš kufr či kabelku plnou potřebných, ale často i cenných věcí. A nezapomeňte si k cestovnímu pojištění sjednat také připojištění na krádež zavazadel, ať se nevracíte domů s prázdnou.

Cestujte pojištění

Online cestovní pojištění si můžete sjednat hned teď, stačí jen vyplnit potřebné údaje ve formuláři naší kalkulačky a hurá do Anglie s klidným svědomím. Pečlivě také zvažte možná připojištění, ať vás na cestách nic nepřekvapí.

Hledat na webu Srovnátor.cz