Pojištění domácnosti – platím, ušetřím

08.05.2017

Vykradený nebo zdemolovaný byt důsledkem živelní události či řádění vandalů není ničím neobvyklým. Dnes a denně se podobné situace řeší, obětí se může stát opravdu každý. Ani maximální zabezpečení a obezřetnost nemusí zkáze vždy předejít. Chcete-li svůj majetek ochránit, pojištění domácnosti je tou správnou volbou.

Pojištění domácnosti – platím, ušetřím

Pojištění (nejen) domácnosti

Pojištění domácnosti se vztahuje na veškeré vybavení vašeho bytu, a to nejen na nábytek, elektroniku, oblečení, cenné věci apod., ale také na pevné součásti bytu jako jsou podlahy, obklady nebo kuchyňská linka. Výhodou je, že do souboru pojištěných věcí spadá i majetek uložený v těsné blízkosti bytu, např. jízdní kola v garáži nebo lyže ve sklepě či na půdě.

Když vás za dveřmi čeká pohroma

Za pojistnou událost spojenou s vybavením domácnosti se považuje škoda způsobená vloupáním, krádeží, vandalismem či živlem. Poškození majetku cizí osobou je jasné, zloději vykradou váš byt, u toho poničí vše, co jim přijde do cesty nebo se stanete obětí vandalismu. Když se jedná o živelní zkázy, získáme širší výčet rizik, příkladem může být požár, výbuch, vichřice, úder blesku, pád stromu, sesuv půdy apod.

Na kolik vás pojištění vyjde?

Částka, kterou za pojistku zaplatíte, závisí na mnoha faktorech. Nejvíce však na celkové hodnotě majetku, který vás doma obklopuje. Čím vyšší je, tím vyšší bude zákonitě také cena pojistky. Dále na lokalitě bydliště a z toho vyplývající riziko kriminality či přírodních pohrom, nebo na zvolené míře spoluúčasti. Výsledná cena se může vyšplhat až na tisíce korun ročně, avšak nastavíte-li si pojistnou smlouvu výhodně, pojištění vám v případě pojistné události ušetří statisíce korun. Spočítejte si s námi pojištění domácnosti a vyberte si z mnoha nabídek pro vás to nejlepší.

Jistota je jistota

Přemýšlíte-li nad tím, zda se vám pojistka vlastně vyplatí, jednou stranou mince může být skutečnost, že riziko zničeného bytu číhá na každého a zcela ho nemůžete vyloučit nikdy. Vždy je vhodné si spočítat, zda jste v případě škody schopni ze svých úspor kompletně vybavit nový byt nebo si pro jistotu uzavřete pojištění domácnosti, které bude vaše dlouholeté dílo, v podobě vlastního bydlení, chránit.

Hledat na webu Srovnátor.cz