Pojištění GAP

19.07.2017

V garáži se vám blýská nové vozidlo, které jste si právě přivezli z autosalónu. Při pohledu na něj zapomenete na stav vašeho účtu po jeho koupi. “Za ty peníze to stálo”, říkáte si. Co když vám ale vašeho plechového miláčka někdo odcizí nebo ho při nehodě zcela zničíte? “Mám havarijko”, uklidňujete se. To však nepokryje náklady na nákup nového vozu, pokud tedy k němu nemáte sjednané GAP pojištění.

Pojištění GAP

Chraňte hodnotu svého vozu

Jak je všeobecně známé, nově koupené auto ztrácí svou hodnotu už ve chvíli, kdy s ním odjedete z prodejny. Nejrychleji se jeho cena snižuje první tři roky, poté se odhaduje, že jeho hodnota spadne až na polovinu. A to může majitele aut pořádně zabolet. Proto se jim při koupi nového vozu vyplatí sjednat si k havarijnímu pojištění doplňkové pojištění GAP, které v tomto “období rychlého pádu” dokáže ochránit původní hodnotu vozu.

Pojištění GAP

  • je určeno primárně pro nová vozidla zakoupená u autorizovaných prodejců, u ojetých vozů se GAP pojištění příliš nevyplatí, ale i tak je možné si takové auto připojistit
  • jeho platnost trvá tři roky, po skončení tříleté lhůty automaticky zaniká, v mimořádných případech lze platnost prodloužit, avšak podmínky si stanovuje konkrétní pojišťovna

Pojištění GAP

Proč se vyplatí pojištění GAP?

Guaranteed Asset Protection (GAP), česky garance ochrany majetku. Na pohled složitý pojem v praxi vypadá o něco snadněji. Pokud vám vaše auto někdo odcizí nebo ho při nehodě zcela “zrušíte”, dostanete náhradu škody dle tržní ceny daného vozu s tím, že vám k tomu na účet přijde rozdíl mezi tržní a pořizovací cenou. Prostě a jednoduše, původní cena a hodnota vašeho vozidla zůstane vždy zachována. Přidanou hodnotou pro vás je, že vám při pojistném plnění nebude stržena částka za spoluúčast (pokud jste si tuto podmínku zvolili při sjednávání pojištění).

Spočítejte si rychle povinné ručení


Odesláním formuláře tlačítkem Zobrazit 10 nabídek souhlasíte se zpracováním Vámi zadaných osobních údajů – Informace o zpracování osobních údajů

Příklad:

Koupíte-li si novou Škodu Octavii za 600 000 Kč a po dvou letech vám ji nějaký šikovný zloděj odcizí, bez GAP pojištění vám v rámci havarijního pojištění bude vyplacena částka např. 400 000 Kč, ze které vám ještě bude stržena částka za spoluúčast (při nejčastějších 5 % to bude 20 000 Kč). Místo 600 000 Kč, které byste s pojištěním GAP dostali, tedy obdržíte jen 380 000 Kč a za to si stejné auto bohužel nekoupíte.

Na čem závisí cena pojištění?

Cena připojištění se odvíjí od pořizovací ceny vašeho vozu, čím vyšší bude jeho původní hodnota, tím logicky více zaplatíte za pojištění. U některých pojišťoven si můžete zvolit variantu, zda chcete pojištění se spoluúčastí v havarijním pojištění či nikoli. A které pojišťovny GAP pojištění nabízejí?

  • Allianz
  • Česká podnikatelská pojišťovna
  • Česká pojišťovna
  • Generali
  • Kooperativa, aj.
Hledat na webu Srovnátor.cz