Pojištění odpovědnosti a pád sněhu

16.03.2017

Zima svou silou může zkomplikovat život každému z vás. Mrznoucí, ale i tající sníh, který padá ze střech domů dokáže způsobit vážné úrazy a obrovské škody na majetku. Jste-li vlastníkem nemovitosti, máte za taková rizika právní odpovědnost a pouze vy ponesete následky za případnou nehodu. Proto je vhodné mít pojištění odpovědnosti, které vás v podobné situaci finančně zajistí.

Pojištění odpovědnosti a pád sněhu

Praktické pojištění pro každého

Pojištění odpovědnosti je v dnešní době velmi často žádané, jelikož je praktické v běžném životě. Vztahuje se na škody, které způsobíte nejen vy, ale také členové rodiny, domácí mazlíčci nebo provoz vašeho majetku. A s tím souvisí i již zmíněné riziko pádu sněhu ze střechy vašeho domu. Pouhé pojištění nemovitosti v tomto případě nestačí, jak se mnozí mylně domnívají.

Povinnost předcházet škodám i s pojištěním

To, že máte sjednané pojištění odpovědnosti ještě neznamená, že necháte střechu vašeho domu bez ošetření. V případě škody na majetku či zdraví po vás pojišťovna může chtít, abyste prokázali všechny kroky, které jste podnikli k zamezení pádu sněhu a jeho ledových částí. Proto je vhodné mít střechu zabezpečenou sněhovými taškami, háky či sněholamy. A samozřejmě v zimním období průběžně kontrolovat její stav, popřípadě sníh na střeše odstranit buď vlastní silou nebo si pozvat specializovanou firmu a nebezpečný prostor označit výstrahou.

Co zahrnuje pojištění odpovědnosti?

Cena pojištění se nejčastěji odvíjí od výše limitů pojistného plnění, které mohou sahat až do milionů korun. Dále je cena ovlivněna rozsahem pojistného krytí. Částka většinou zahrnuje připojištění osob a zvířat ve vaší domácnosti a v případě nehody je finanční náhrada poškozenému vyplácena bez vaší spoluúčasti. Pojistit se můžete v rámci ČR nebo celé Evropy a vybírat lze z velkého výběru nabídek. Zavolejte si na naše call centrum zkušeným makléřům pro více informací.

Stát se může cokoliv

Letošní zima nám dokázala, že nejen na horách může krajina vypadat jako v ilustracích Josefa Lady. Skutečnost je bohužel taková, že sníh na střeše a led jsou předpokladem k úrazům a nehodám. Sněhem zatížený strom spadne na majetek souseda, návštěva uklouzne po ledě na vaší zahradě nebo se vydáte na hory a na sjezdovce srazíte lyžaře. Bez pojištění odpovědnosti vás škoda může stát stovky, ale i statisíce korun. A nejen v zimě se budete potýkat s riziky vysokých výdajů, každý den každého ročního období můžete neúmyslně rozbít drahý produkt například v obchodě, vytopit sousedy nebo váš čtyřnohý miláček může poškodit cizí majetek. Náhoda si nevybírá, pojistěte se, lidově řečeno, “na blbost” a dělejte věci s klidnou hlavou.

Hledat na webu Srovnátor.cz