Pojištění skel. Jak si vybrat to nejvýhodnější

28.10.2014

Jsou věci, které za volantem zkrátka neovlivníme, ať jsme sebe lepší řidiči. Jednou z nich je, jestli od auta před námi nebo jedoucímu proti nám, odlítne kamínek a trefí nám sklo a to praskne. Vy se soustředíte na jízdu a my se soustředíme na pojištění. A díky tomu Vám můžeme předat užitečné informace o pojištění skel.

Pojištění skel. Jak si vybrat to nejvýhodnější

Pojištění skel je doplňkový produkt, který si můžete připojistit k povinnému ručení nebo havarijnímu pojištění. Připojištěním skel si ušetříte nejen starosti, ale i peníze ve Vaší peněžence.

Jak snížit spotřebu paliva

Připojištění skel

Infografika

Stáhnout

Spočítejte si rychle povinné ručení


Odesláním formuláře tlačítkem Zobrazit 10 nabídek souhlasíte se zpracováním Vámi zadaných osobních údajů – Informace o zpracování osobních údajů

Na co si dát pozor při výběru pojištění skel

Ne vždy musí být na první pohled nejlevnější pojištění skel ve výsledku opravdu tím nejvýhodnějším. Na co byste měli hledět při výběru připojištění?

  1. Spoluúčast
    V ideálním případě je spoluúčast nulová, rozhodně to ale není pravidlem. Častěji se Vám stane, že máte spoluúčast danou fixně, například, že vždy zaplatíte spoluúčast 500 Kč. Často se také používá procentuální spoluúčast, která se však pojí s minimální částkou, například spoluúčast 1 %, minimálně však 1.000 Kč. Dobře si tedy vždy rozmyslete, co se Vám osobně vyplatí.
  2. Limit pojistného plnění
    Téměř u každé pojišťovny máte možnost vybírat z více variant. Pokud chcete vybrat nejlepší variantu, je dobré znát cenu za opravu skla. Je to parametr, který určuje cenu připojištění, ale hlavně si tím určujete, do jaké výše Vám pojišťovna bude plnit.
  3. Plnění
    Plnění na pojistné období – částka limitu pojistného plnění se vztahuje na celé období (jeden rok). Částky z různých pojistných událostí se sčítají až do výše limitu, po překročení limitu, již další škody musíte uhradit sami.
    Plnění na pojistnou událost – do výše pojistného limitu pojišťovna vyplácí za každou pojistnou událost. Částky z různých pojistných událostí se nesčítají.
  4. Pojištění
    Pojištění všech skel – vztahuje se na všechna obvodová skla, panoramatická a střešní skla jsou zahrnuta jen výjimečně.
    Pojištění čelního skla – vztahuje se pouze na přední sklo vozidla.
  5. Prohlídka vozidla
    Některé pojišťovny vyžadují osobní prohlídku svým agentem nebo pověřeným kontrolním stanovištěm, někomu stačí pouze fotodokumentace nebo čestné prohlášení a někdo nevyžaduje kontrolu vůbec.
Hledat na webu Srovnátor.cz