Pojistka na blbost

26.03.2017

Život je jedna velká náhoda plná nástrah a nehod. Ačkoli se snažíme být opatrní, přešlapům se zcela nevyhneme. Tu v obchodě omylem rozbijeme drahocennou vázu, tu sousedovi autem přejedeme zbrusu nové kolo. Některé náhody prostě neovlivníme, avšak dokážeme ovlivnit jejich následky ohrožující naši kapsu, a to s pojištěním odpovědnosti.

Pojistka na blbost

Pojištění pro každého

Pojištění odpovědnosti vás chrání před vlastními chybami, kterými poškodíte cizí osobu či její majetek. A nejen před nimi. Kryje také škody zapříčiněné osobami, které jsou součástí vaší domácnosti včetně domácích miláčků, stejně tak škody způsobené provozem vašeho majetku. Jedná se o praktické pojištění, které se vyplatí komukoli bez rozdílů.

Nerozhodujte se vždy podle ceny

Pojištění můžete uzavřít jako samostatnou pojistnou smlouvu nebo jako součást pojištění majetku či domácnosti. Základním faktorem pro stanovení ceny pojistky je výše limitů pojistného plnění, které se pohybují v řádech milionů korun. Limity jsou uvedeny zvlášť pro škody na majetku a na zdraví. Při výběru pojistky doporučujeme nevázat se na cenu, ale spíše na rozsah pojistných událostí a jednotlivých limitů. Také je vhodné se poradit s odborníkem a vždy si podrobně přečíst smluvní podmínky pojišťovny, u které plánujete pojištění uzavřít.

Pojistka na blbost a provoz domácnosti

Nejčastějšími hlášenými pojistnými událostmi jsou následky běžného chodu domácnosti, příkladem může být nedotažený kohoutek a vytopení sousedů nebo zavinění požáru kvůli neopatrnosti v kuchyni. Málokdo si dokáže představit, co samotné obývání bytu může způsobit a jaké částky mohou ohrozit vaši peněženku. Nemluvě o tom, když máte doma malé průzkumníky nebo psí hlídače. V každém případě se vyplatí pojistit se na blbost ať už v rámci pojištění domácnosti nebo samostatně.

Při sportu opatrně

Ač se fráze “sportem ku zdraví” používá velmi hojně, často platí spíše její opak. Právě při sportovní aktivitě vzniká vysoké riziko úrazu, a to nejen ve vztahu k vlastní osobě. Při fotbale, volejbale, na kole či lyžích můžete ublížit druhé osobě mrknutím oka. Škody v podobě zlomených lyží nebo zničených kol nejsou nic proti tomu, když někomu způsobíte škodu na zdraví. V takovém případě se bez pojištění odpovědnosti možná nedoplatíte. Právě následkem sportu totiž vznikají, dle statistik, nejdražší škody na zdraví.

Hledat na webu Srovnátor.cz