Pozor na lovce nehod. Jak se bránit a na co si dát pozor?

17.07.2017

Lovci nehod. Skupiny jedinců či firmy, které parazitují na zranitelnosti a důvěře obětí autonehod tím, že během chvíle dorazí na místo havárie a za jeden podpis nabídnou pomoc. Šok, stres a panika po nehodě dovedou z racionálně přemýšlejícího člověka udělat naivního beránka, kterého je velmi snadné “ulovit” a jednoduše ožebračit. Nedejte se a ve všech případech nouze volejte asistenční službu!

Pozor na lovce nehod. Jak se bránit a na co si dát pozor?

Nehodová firma ví, jak vás “oškubat”

V nouzi poznáš přítele. Známé pořekadlo, které rozhodně neplatí pro lovce nehod, takzvané crash huntery. Ač se jejich rychlá pomoc v danou chvíli může zdát jako jediná možnost, ba dokonce nejvýhodnější varianta, skutečnost je zcela jiná. A to z důvodu, že jejich služby jsou nelidsky drahé a absolutně neodpovídají kvalitě vykonané práce. Smluvní podmínky, které si řidič v neblahém rozpoložení většinou nepřečte, jsou pro něj vždy nevýhodné a obsahují nesmyslné sankce (např. pokuta za předčasné vrácení náhradního vozidla nebo pokuta za nevyluxované vrácení náhradního vozidla a mnoho dalších).

Spočítejte si rychle povinné ručení


Odesláním formuláře tlačítkem Zobrazit 10 nabídek souhlasíte se zpracováním Vámi zadaných osobních údajů – Informace o zpracování osobních údajů

V nouzi volejte svou asistenční službu

Asistenční služby jsou základem každého povinného ručení či havarijního pojištění. Rozsah služeb však přesně stanovuje vaše pojistná smlouva. Proto je vhodné ji mít pečlivě pročtenou a nic už vás po nehodě nepřekvapí. Každopádně se vždy více vyplatí asistenční službu kontaktovat a popřípadě si servis provedený nad rámec smlouvy doplatit z vlastních zdrojů, než se upsat lovcům nehod.

Jaký servis asistenční služba nabízí?

  • obecně jde o práci automechanika na místě nehody, avšak pouze do stanoveného limitu, dále odtah a uschování nepojízdného vozu.

Jak se s ní v případě nouze spojit?

  • asistenční službu okamžitě po nehodě telefonicky kontaktujte a sdělte svůj problém,
  • telefonní číslo naleznete na kartě asistenční služby nebo na zelené kartě,
  • doporučujeme si kontakt uložit do mobilního telefonu, ať ho máte vždy při ruce.

Jak se nenechat ulovit?

Lační lovci nehod udělají pro váš podpis téměř vše, osvědčilo se jim tvrdit, že je poslala pojišťovna nebo že s ní mají domluvenou spolupráci. Často používají frázi, že nabízená služba je zadarmo,

  • nikdy těmto nesmyslným hláškám nevěřte,
  • když budete mít jakoukoli pochybnost, volejte své asistenční službě nebo na Linku pomoci řidičům 1224,
  • v žádném případě nikdy nic nepodepisujte,
  • nenechte se oklamat jejich důvěřivou nabídkou pomoci za žádných okolností,
  • pozor na nejrůznější finty, například když odmítnete pomoc a crash hunter vám sdělí, že odtahová služba už je ale na cestě a vy ji musíte zaplatit – i přes všechny nátlaky nepolevujte a nenechte se ulovit.
Hledat na webu Srovnátor.cz