Končí vylepování zelených známek na registrační značky

17.03.2015

Od 1. 1. 2015 se na registrační značky (dříve SPZ) vylepuje pouze červená známka, která bude značit splnění podmínek norem jak z hlediska kontroly emisí, tak vyhovujícího technického stavu vozidla.

Končí vylepování zelených známek na registrační značky
Konec zeleným známkám na RZ. | Foto: Ceskatelevize.cz

Do konce roku 2014 se vylepovaly na registrační značku dvě známky. Zelená značila splnění podmínek norem z hlediska kontroly emisí a červená vyhovující technický stav vozidla. Neznamená to však, že by se kontrola emisí již neprováděla. Řidiči i nadále mají povinnost absolvovat obě prohlídky.

Spočítejte si rychle povinné ručení


Odesláním formuláře tlačítkem Zobrazit 10 nabídek souhlasíte se zpracováním Vámi zadaných osobních údajů – Informace o zpracování osobních údajů

Podle Martina Nováka, mluvčího ministerstva dopravy, cílem změny je odstranit nadbytečné administrativní úkony. Stanice měření emisí už nemusí nakupovat průkazy a stačí jen vytisknout protokol o absolvování kontroly emisí.

Ministerstvo dopravy doporučuje zelenou známku nesloupávat, protože bychom při odstraňování mohli poškodit ostatní viditelné znaky na registrační značce.

Hledat na webu Srovnátor.cz