Rodinné cestovní pojištění. Na dovolené se radujte, ne strachujte

09.08.2015

Chystáte se na dovolenou s celou rodinou? Nechcete se strachovat, kde co Vaše děti vyvedou? My Vám poradíme, jak se na to před odjezdem na vysněnou dovolenou připravit.

Rodinné cestovní pojištění. Na dovolené se radujte, ne strachujte
Dovolená má být radost. | Foto: Fotolia.com

Celou rodinu na dovolené zkrátka neuhlídáte. Proto je dobré si přibalit i rodinné cestovní pojištění, kdy jsou v rámci jedné smlouvy pojištěni všichni členové domácnosti. Pojištěnými osobami můžou být jednak manžel/manželka a neomezený počet děti, ale i druh/družka, kteří sdílejí společnou domácnost.

Nejčastější komplikace na dovolené: průjem, úpal, úraz

Zvláště děti jsou při změně prostředí náchylné na různé nemoci. Nejčastější diagnózy u dětí jsou podle pojišťoven střevní potíže z jídla či vody, záněty uší z vody v bazénu, kožní alergie, spáleniny ze slunce a nachlazení z klimatizace. Úrazů na dovolené taky není málo. Nejčastěji jde o různé pády a uklouznutí u bazénu. A to je jeden z důvodů, proč mít cestovní pojištění s vysokými limity léčebných výloh.

Proč je dobré mít rodinné cestovní pojištění

Rodinné cestovní pojištění Vám pokryje náklady na léčení při onemocnění či úrazu (ošetření, léky, převoz do zdravotnického zařízení, převoz zpět do ČR). Asistenční služby, které jsou v rámci každého cestovního pojištění zdarma, Vám pomůžou najít nejbližší zdravotnické zařízení a poradí Vám, jak danou situaci řešit.

Nejen zdravotní potíže Vám mohou pokazit rodinnou dovolenou, ale i ztráta zavazadel a dokladů. Nebo může někdo z rodiny omylem způsobit škodu někomu jinému. A to vše je možné v rámci cestovního pojištění rodina pojistit a vyhnout se zbytečným nákladům.

Rodinné cestovní pojištění online

Stejně jako cestovní pojištění pro jednotlivce, tak i rodinné cestovní pojištění je možné sjednat online. Díky kalkulačce cestovního pojištění Vám porovnáme nabídky od různých pojišťoven, které poskytují výhodné balíčky pro celou Vaši rodinu.

Hledat na webu Srovnátor.cz