Srovnání 3 nejnavštěvovanějších italských lyžařských středisek

14.11.2017

Chystáte se do Itálie na lyže, ale ještě nevíte kam? Přinášíme Vám porovnání 4 nejvíce navštěvovaných lyžařských středisek v Itálii. Porovnáme nejen ceny skipasů, ale také délku sjezdovek a jejich náročnost. Itálie je vhodná jak pro rodiny s dětmi, tak i pro lidi co si rádi dají pořádně do těla.V každém případě doporučujeme sjednat si před vaší dovolenou cestovní pojištění na hory. Lyžování v Itálii je poměrně drahé, ale zárukou jsou každý den upravované sjezdovky, na některých místech dokonce až dvakrát denně.

Srovnání 3 nejnavštěvovanějších italských lyžařských středisek

1. Val di Fassa

Val di Fassa je lyžařské údolí, oblíbené zejména díky velkému množství malých areálů. Mezi největší areály patří Belvedere a Col rodella. Tyto dva areály jsou přímo napojeny na Sella Ronudu, kde je celkem 500 km sjezdovek. Menší areály jsou díky pozvolným modrým sjezdovkám a malé návštěvnosti vhodné předevěším pro rodiny s dětmi. Pokud byste se chtěli vydat na běžky, pak jsou pro vás v údolí upravené až 70 km dlouhé trasy. Za skipas zde zaplatí 1 dospělý člověk na týden 256 EUR, tedy 6 400 Kč.

2. Livigno

Livigno patří mezi jedno z nelepších lyžařských středisek v Evropě. Nabízí přes 70 km sjezdovek, 40 km běžeckých tratí a jeden z nejmodernějších snowparků v celých italských Alpách. Na své si tu přijde každý. Pokročilí lyžaři si mohou užít až 10 opravdu dlouhých černých sjezdovek, naopak malé děti a začátečníci mají na výběr z nespočtu modrých sjezdovek. A díky bezcelní zóně se tu nejen dobře lyžuje, ale také nakupuje. Cena je podobná jako u lyžování ve Val di Fassa, tedy 240 EUR.

3. Bormio

Lázeňské středisko s největším převýšením sjezdových tratí v Itálii. Ideální pro lidi co si dají rádi do těla a večer chtějí relaxovat. Na jeden zátah můžete sjet sjezdovku s převýšením 1800 metrů. Bormio je poměrně malé lyžařské středisko, které nabízí přibližně 50 km sjezdovek. 70 % tvoří červené sjezovky, 25 % modré sjezdovky a zbytek černé sjezdovky. Díky širokým a velmi často upravovaným sjezdovkám se tu nemusí bát jezdit ani začátečník. Navíc vás skipas na týden vyjde pouze na 206 EUR, tedy nejlevněji ze všech středisek.

Hledat na webu Srovnátor.cz