Cestovní pojištění pro studenty, karta ISIC

23.08.2015

Cestovní pojištění – je důležité ho mít na studijním pobytu v zahraničí? Řada škol podporující studentské pobyty v zahraničí dokonce uvádí v podmínkách, že student má povinnost sjednat si základní cestovní pojištění.

Cestovní pojištění pro studenty, karta ISIC
Studentská léta jsou jedny z nejlepších na cestování, tak proč toho nevyužít. | Foto: Fotolia.com

Jakou zvolit cestovní pojistku, jestliže odjíždíte na studijní pobyt do zahraničí? V případě, že jedete do zahraničí studovat na semestr či na rok, vyplatí se sjednat roční cestovní pojištění. Délka jednoho pobytu je až 365 dní.

Kdo je student

Pojišťovny v ČR považují za studenta osobu ve věku 15 – 26, studující střední či vysokou školu a uznáváno je pouze denní studium. V zahraničí většinou neurčují horní věkovou hranici, důležitý je statut studenta.

Cestovní pojištění ke studentské kartě

Pojišťovna UNIQA nabízí cestovní pojištění ke kartám ISIC, ITIC, IYTC A ISIC ALIVE. Pojištění platí pro opakované krátkodobé i dlouhodobé výjezdy do Evropy nebo celého světa až po dobu 16 měsíců. Cena za pojištění začíná na 200 Kč/rok a je možné si k základnímu balíčku připojistit extrémní sporty, pojištění odpovědnosti za škodu i pojištění zavazadel.

Rady pro studenty – Jak si vybrat cestovní pojištění

  • Při výběru je důležité, za jakým účelem cestujete a jakých aktivit se budete v zahraničí účastnit.
  • Nevybírejte jen podle ceny. Ta nejlevnější pojistka nemusí poskytnout dostatečné krytí. Místo ušetřených peněz za pojištění dáte za ošetření.
  • Porovnejte si více nabídek. Na jednom místě si můžete srovnat několik pojišťoven, stačí vyplnit pár základních údajů a výpočet máte prakticky okamžitě.
  • Nechte si poradit od nezávislých odborníků. Podle Vašich požadavků získáte cestovní pojištění šité na míru.
  • Sjednejte si pojištění online. Na srovnávači cestovního pojištění můžete ušetřit několik set korun ročně.
Hledat na webu Srovnátor.cz