Přechod k jiné pojišťovně. Poradíme Vám jak na to

01.07.2015

Pojišťovnu můžete změnit většinou jen jednou do roka, a to k výročnímu datu pojistné smlouvy. Najdete-li si výhodnější povinné ručení, přechod k jiné pojišťovně není nijak složitý. Jen se musí stihnout včas.

Přechod k jiné pojišťovně. Poradíme Vám jak na to
Nenechávejte výpověď povinného ručení na za pět minut dvanáct. | Foto: Fotolia.com

Pojistné smlouvy povinného ručení se zpravidla sjednávají na dobu neurčitou. Vy tak musíte pojišťovnu informovat o úmyslu pojistnou smlouvu ukončit, jinak jste nuceni dál platit pojistné.

Povinné ručení nezaniká automaticky. Jak postupovat

Většina z vás již dobře ví, že srovnáním povinného ručení můžete najít pojištění, které je často výhodnější než to, které momentálně platíte. Vypočítali jste si, že jinde by povinné ručení bylo levnější, ale nevíte…

… jak postupovat?

  1. Nejpozději 6 týdnů před výročním datem zašlete na stávající pojišťovnu písemnou výpověď. Nebaví Vás myslet na termíny, vyzkoušejte naši službu Hlídací pes povinného ručení.
  2. Sjednejte si smlouvu s počátkem pojištění tak, aby Vám plynule navazovala na předchozí smlouvu.
  3. Nechte si vystavit potvrzení o bonusech, tedy o bezeškodním průběhu předchozího pojištění. Každá pojišťovna Vám musí vydat potvrzení nejpozději do 15 dnů od zániku pojištění.
  4. Po ukončení pojistné smlouvy nezapomeňte vrátit zelenou kartu.

Spočítejte si rychle povinné ručení


Odesláním formuláře tlačítkem Zobrazit 10 nabídek souhlasíte se zpracováním Vámi zadaných osobních údajů – Informace o zpracování osobních údajů

Kde najdete nejvýhodnější povinné ručení

My Vám najdeme povinné ručení šité na míru. Porovnáme Vám nabídky u všech 12 pojišťoven nabízející povinné ručení. Pomůžeme Vám s výpovědí povinného ručení. Ověříme Vám předchozí bezeškodní průběh. Podáme Vám jasné a nezkreslené informace. Vyzkoušejte nás a přesvědčte se sami o našich kvalitách.

Hledat na webu Srovnátor.cz