Úrazové pojištění osob ve vozidle

21.03.2017

Každý zkušený řidič ví, že jízda v autě vyžaduje vysokou dávku pozornosti, předvídavosti a opatrnosti. A dvojnásob to platí v případě, kdy nejedete sami. Ať už převážíte jednoho cestujícího nebo jich máte plné auto, život každého z nich držíte ve svých rukou. Stát se může cokoliv, a to i “vyježděným” řidičům, proto by i oni měli přemýšlet nad úrazovým pojištěním osob ve voze, které se dá sjednat k havarijnímu pojištění.

Úrazové pojištění osob ve vozidle

Když nejezdíte sami

Pojištění sedadel se vyplatí všem, se kterými často jezdí další cestující, ať už jsou to rodinní příslušníci nebo cizí osoby. Taxikáři, osobní šoféři, účastníci spolujízdy, ale i běžní řidiči mohou využít výhod pojištění, které ve finále ocení i samotní spolujezdci. Pojistka se nevztahuje na konkrétní osoby, ale na kohokoliv, kdo na pojištěném sedadle sedí. V případě autonehody kryje výdaje spojené se smrtí či trvalými následky úrazu převážených osob, výdaje na jejich léčbu a pobyt v nemocnici.

Cestujete po stejné trase?

Spolujízda se v poslední době stala velmi populárním způsobem přepravy všech, kteří se chtějí za pár korun dostat z místa na místo. Nejen mladí lidé se po sociálních sítích domlouvají, kdy jedou stejným směrem, složí se na palivo a cestují společně v jednom autě. Řidiči pak na svou zodpovědnost často převáží plné auto úplně cizích lidí. V takových případech je vhodné mít pojištění všech sedadel, protože nikdy nevíte, kolik vás v autě pojede a jaká místa v něm budou obsazená.

Spočítejte si rychle povinné ručení


Odesláním formuláře tlačítkem Zobrazit 10 nabídek souhlasíte se zpracováním Vámi zadaných osobních údajů – Informace o zpracování osobních údajů

Kolik za připojištění zaplatíte?

Cena doplňkového pojištění spolujezdců se odvíjí od počtu sedadel, které si pojistíte na základě technického průkazu. Druhým určujícím faktorem je výše limitů pojistného plnění. Za výhodu pojištění lze považovat fakt, že za každé místo v autě platíte stejnou částku, “sedadlo smrti” vás tedy nevyjde ani o korunu dráž. Připojištění si snadno spočítáte s naší kalkulačkou havarijního pojištění.

Například Česká podnikatelská pojišťovna nabízí u pojištění IDEÁLHAV čtyři pojistné limity:

Základní pojistné limity 120,- Kč/sedadlo
Dvojnásobné pojistné limity 240,- Kč/sedadlo
Trojnásobné pojistné limity 360,- Kč/sedadlo
Čtyřnásobné pojistné limity 480,- Kč/sedadlo

kdy pojistná rizika a základní limity pojistného plnění jsou následující ( násobí se podle výběru pojistných limitů):

  • pro případ smrti způsobené úrazem 100 000,- Kč,
  • pro případ trvalých následků způsobených úrazem 150 000,- Kč,
  • denní odškodné za dobu léčení úrazu 100,- Kč,
  • denní odškodné za pobyt v nemocnici v důsledku úrazu 100,- Kč
Hledat na webu Srovnátor.cz