Určení typu člověka podle zaparkovaného auta

14.01.2018

Každý má zažitý určitý způsob parkování. Někomu nedělá problém nechat své auto kdekoliv, i přes to že brání ve výjezdu jinému autu, jiný zase neodejde od svého auta dokud nemá srovnaná všechna kola rovnoběžně s podélnou osou vozu. Ať už je váš způsob jakýkoliv, psychologové jsou schopni určit podle vašeho zaparkovaného auta, jaký jste typ člověka, dokonce i určitou poruchu osobnosti.

Určení typu člověka podle zaparkovaného auta

1. Blokování výjezdu

Zajisté se to stalo už několikrát i vám. Přišli jste ke svému autu a neměli jste možnost díky jinému dobrákovi vyjet. Málokdo zůstane v takové situaci klidný, ale nezbývá nic jiného, než počkat na řidiče auta, který vás zablokoval. Rozhodně ale nedoporučujeme pouštět se s ním do jakýchkoliv debat, jelikož se podle psychologů jedná o člověka s disociální poruchou osobnosti. Lidé trpící touto poruchou jsou v lepším případě lhostejní k ostatním, v horším případě jsou schopni páchat opakovanou trestnou činnost.

2. Parkování přes dvě místa

Velmi často je možné vidět na parkovišti auto zaparkované přes dvě parkovací místa. V momentě, kdy je celé parkoviště plné a vy nemáte kam zaparkovat, vás může taková situace pěkně vyvést z míry. Člověk, který takto zaparkuje je na tom rozhodně hůř než vy. Pravděpodobně trpí pasivně agresivní poruchou osobnosti. Člověk trpící pasivní agresí s něčím nesouhlasí, ale neřekne to nahlas. Dalo by se to shrnout tak, že se odmítá podřídit jakýmkoliv obecně přijímaným pravidlům.

Spočítejte si rychle povinné ručení


Odesláním formuláře tlačítkem Zobrazit 10 nabídek souhlasíte se zpracováním Vámi zadaných osobních údajů – Informace o zpracování osobních údajů

3. Parkování podle určitého vzorce

Takových lidí není v dnešní uspěchané době mnoho, ale stále se najdou tací, kteří zaparkují přesně uprostřed vymezených čar a se srovnanými koly. V jiném případě jsou lidé, kteří zaparkují své auto pouze vedle auta stejné barvy. Takoví lidé trpí většinou obsedantně kompulzivní poruchou, která patří mezi neurotické poruchy. Lidé s touto poruchou jsou mají v hlavě neustálé vtíravé myšlenky, které jim způsobují neklid a tíseň. Obsedantní porucha narušuje život člověka, jelikož ho nutí opakovat určité rituály.

4. Parkování vedle jiných aut, ačkoliv je jinde více volného místa

Celé parkoviště je prázdné, ale vy zaparkujete vedle jediného auta, které na parkovišti stojí? Pak zřejmě trpíte závislou poruchou osobnosti. Jak samotný název napovídá, jde o člověka, který je silně závislý na ostatních. Potřebuje od ostatních neustálou podporu, nechává si se vším radit a je nesamostatný. Pokud by zaparkoval uprostřed prázdného parkoviště, cítil by se velmi nejistý.

5. Parkování daleko od všech

Stále se najdou lidé, kteří nejradši zaparkují na okraji parkoviště, daleko od ostatních aut. Vybírají si místa daleko od vchodu do obchodního centra, nebo i na okraji města, místo v centru. Jde o lidi, kteří trpí vyhýbavou poruchou osobnosti. Typickým znakem těchto lidí je vyhýbání se společnosti a jakýsi strach z ní. Lidé jsou uzravřeni před okolním světem a nemají potřebu s někým komunikovat.

6. Nabourání auta, které neparkuje podle mých představ

Na závěr si povíme o poruše, která je typická pro lidi, kteří jsou schopni úmyslně nabourat do auta, které neparkuje podle našich představ. Takoví lidé se snadno rozčílí a dříve jednají než myslí. Jde o emočně nestabilní poruchu osobnosti.

Hledat na webu Srovnátor.cz