Cestovní pojištění do USA

26.07.2017

Dovolená v USA se pro vás zcela jistě stane zážitkem na celý život. Spojené státy americké jsou doslova nabité úchvatnými místy, která jinde na světě neuvidíte. Vzhledem k obrovské rozloze je na místě cestu do USA alespoň do jisté míry předem naplánovat. Při plánování nezapomeňte na cestovní pojištění, které oceníte v případě, že v průběhu dovolené budete potřebovat zdravotnickou péči. Ta je v USA mimořádně nákladná. Bez cestovního pojištění by se vám tedy vysněná dovolená mohla pěkně prodražit.

Cestovní pojištění do USA

Místa, která byste neměli vynechat

Je těžké určit a jmenovat ta nejzajímavější místa USA. Pro někoho to budou národní parky s kouzelnými krajinami, které doposud znal jen z obrázků, pro někoho jiného zase velkoměsta s dokonalými památkami. Někoho nejvíce uchvátí nekonečné pláže na exotických havajských ostrovech.

Připomeňme si některá proslulá, dechberoucí místa, která nadchnou většinu turistů:

  • Death Valley (Údolí smrti) je národní park, který charakterizuje horko, sucho a pusto. Jedná se o nejsušší, nejteplejší a zároveň nejníže položené místo v USA. Navzdory svému názvu zde žijí různé druhy zvířat.
  • Niagarské vodopády se nachází na hranici Spojených států amerických s Kanadou. Tuto přírodní ikonu si může vychutnat při pohledu shora, nebo můžete na lodi doplout až přímo k vodopádům.
  • Grand Canyon je součástí stejnojmenného národního parku. Tento nejdelší kaňon na světě je dlouhý 446 km. Jeho šířka se pohybuje od 500 m do 29 km a jeho největší hloubka dosahuje 1,6 km.
  • Horseshoe Bend patří k perlám západní Ameriky. Meandr řeky Colorado ve tvaru podkovy zde tvoří nádhernou přírodní scenérii.
  • Národní park Bryce Canyon je jakýmsi unikátním skalním městem, plným skalních věží, bran a oblouků nejroztodivnějších tvarů.
  • V národním parku Yellowstone jsou shromážděny asi dvě třetiny všech světových gejzírů. Kromě gejzírů a horkých jezer zde můžete vidět vlky, bizony nebo medvědy grizzly.
  • Mount Rushmore je impozantní sousoší, vytesané přímo do žulového skalního masivu. Zobrazuje hlavy čtyř významných amerických prezidentů – G. Washingtona, T. Jeffersona, T. Roosevelta a A. Lincolna.
    památník Mount Rushmore

Při svých cestách nezapomeňte navštívit některá z nejpopulárnějších měst, mezi která patří:

  • Miami
  • San Francisco
  • Las Vegas
  • New York
  • Washington D.C.

Mimořádně nákladná zdravotní péče

Spojené státy americké jsou známé také mimořádně vysokými finančními náklady na lékařská ošetření a zdravotní péči. Zdravotní péče v USA je jednou z nejdražších na světě. To je hlavním důvodem, proč je nutné si před cestou sjednat cestovní pojištění. V opačném případě byste se vystavili riziku, že si případné výdaje na zdravotní péči budete muset uhradit sami.

Průměrné náklady na ošetření dosahují v USA až 250 000 Kč. Ošetření zlomeniny by vás mohlo přijít na 180 000 Kč, za léčbu akutního zánětu slepého střeva byste mohli zaplatit i 600 000 Kč. Podobná zdravotní komplikace vás přitom může potkat kdekoli – bohužel třeba i na dovolené.

Další možná zdravotní rizika záleží na činnostech, kterým se chcete při návštěvě USA věnovat. Specifickým infekčním onemocněním, s nímž se můžete na území USA setkat, je horečka Skalistých hor (Rocky Mountain Spotted Fever). Přenáší ji klíšťata – riziko nákazy tedy hrozí při pobytu v přírodě.

Cestovní pojištění může vedle léčebných výloh pokrýt také další rizika, která vás mohou během dovolené potkat – ztráta nebo poškození zavazadel, storno zájezdu, způsobení škody jiné osobě na zdraví či majetku. Nejjednodušší cestou, jak si cestovní pojištění sjednat, je využít naši online kalkulačku cestovního pojištění.

Hledat na webu Srovnátor.cz