Srovnátor.cz

Wüstenrot nově nabízí zdarma úrazové pojištění dětí

Wüstenrot nově nabízí zdarma úrazové pojištění dětí

Donedávna se pojišťovny snažily lákat klienta na nízkou cenu povinného ručení. Nyní sází na různé benefity a rozšířenější nabídku doplňkových pojištění. Ani Wüstenrot pojišťovna nezůstává pozadu a nově nabízí k povinnému ručení úrazové pojištění dětí.

Wüstenrot nově nabízí zdarma úrazové pojištění dětí
Myslíte i na ty nejmenší? | Foto: Fotolia.com

Pojišťovna Wüstenrot tímto připojištěním cílí na rodiče s dětmi. Úrazové pojištění dětí ve vozidle by měl každý rodič alespoň zvážit. Proč by Vaše děti měli doplácet na něčí nedbalost a nepozornost.

Jak získat úrazové pojištění dětí zdarma

Úrazové pojištění dětí získáte zdarma, uzavřete-li si povinné ručení pro osobní či nákladní automobil do 3,5 t s limity pojistného plnění 70/70 mil. Kč. Pojistná částka je 100.000 Kč na jedno pojistné období a platí pro všechny osoby do 18 let. V případě pojistné události se celková pojistná částka dělí celkovým počtem nezletilých přepravovaných osob.

Nejčastější dětské úrazy

Podle zdravotnické statistiky je ročně ošetřeno více než půl milionu dětí do 19 let, s těžšími úrazy je hospitalizováno 35 tisíc dětí a zemře více než 200 dětí. Nejvíce smrtelných úrazů se stane právě v dopravě.

Nejčastější příčiny úrazů dětí jsou:

Dítě jako spolujezdec v autě

Právě v autě dochází k těžkým až smrtelným úrazům dítěte. Často je to kvůli lhostejnosti a nedbalosti rodičů. Pokud vozíte dítě v autě, buďte při jízdě obzvlášť opatrní.

Situace, při kterých dochází k úrazu:

Co byste měli dodržovat:

Kalkulačka povinného ručení

PSČ musí být ve formátu 12345