Novela zákona o povinném ručení. Budeme platit pojištění za všechna vozidla s pohonem?

25.10.2015

Ministerstvo financí připravilo novelu, která rozšiřuje zákonné pojištění vozidel i mimo pozemní komunikaci. V současné době zákonnému pojištění podléhají pouze ta vozidla, která jsou provozována na veřejných pozemních komunikacích. Budeme platit povinné ručení za vozidla, která nikdy nevyjedou na silnici?

Novela zákona o povinném ručení. Budeme platit pojištění za všechna vozidla s pohonem?
Bude se povinné ručení vztahovat i na zahradní traktory? | Foto: Fotolia.com

Novela zákona o povinném pojištění vozidel straší nejednoho z nás. Nebo minimálně zemědělce, lesníky, ale i majitele zahradních traktorů, minikár a dalších strojů. Změna může ohrozit i řadu sportovních odvětví, jako jsou motokáry, minikáry nebo plochá dráha. Jak sám uvedl Robert Vacek, manažer Autoklubu ČR.

Spočítejte si rychle povinné ručení


Odesláním formuláře tlačítkem Zobrazit 10 nabídek souhlasíte se zpracováním Vámi zadaných osobních údajů – Informace o zpracování osobních údajů

Tato novela reaguje na rozhodnutí Soudního dvora Evropské unie, podle nějž má mít pojistku všechna vozidla s pohonem. Povinné ručení bychom tak mohli platit i za invalidní vozíky, jak uvádí řada internetových portálů nebo televize Prima.

Ale nebudeme předbíhat. Nechme se překvapit, s čím přijde ministerstvo financí. Návrh zákona o pojištění odpovědnosti z provozu vozidel je v připomínkovém řízení. Do konce listopadu by mělo být snad jasno. Zákon by tak mohl platit už v příštím roce.

Hledat na webu Srovnátor.cz