Připojištění k povinnému ručení #3: Živel

25.09.2016

Ďolíky na autě jako od golfových míčků. Událost, které jen těžko zabráníte. Předejít můžete alespoň finanční ztrátě, a to vhodným připojištěním k povinnému ručení.

Připojištění k povinnému ručení #3: Živel

Pokud si nechcete platit havarijní pojištění, určitě oceníte možnost přikoupit si živelní pojištění k povinnému ručení. Cena za připojištění se pojišťovna od pojišťovny, produkt od produktu liší. Záleží i na vás, jaký si zvolíte limit krytí.

Co je živelní pojištění?

Živelní pojištění se sjednává pro nebezpečí, jako jsou například požár, výbuch, blesk, krupobití, vichřice, pád stromů, stožárů, skal, zemin a jiných předmětů, sesuv půdy nebo lavin, povodeň, záplava nebo voda z vodovodních zařízení. Krytá rizika jsou u každé pojišťovny jiná. Vždy záleží na tom, co je psáno v pojistných podmínkách.

Spočítejte si rychle povinné ručení


Odesláním formuláře tlačítkem Zobrazit 10 nabídek souhlasíte se zpracováním Vámi zadaných osobních údajů – Informace o zpracování osobních údajů

Jak nahlásit škodu?

Škodu můžete pojišťovně nahlásit telefonicky, e-mailem nebo prostřednictvím online formuláře, který najdete u většiny pojišťoven na webových stránkách. Než si necháte auto opravit, měl by vozidlo zkontrolovat pracovník pojišťovny.

Pro zdárné nahlášení škody si připravte číslo pojistné smlouvy, informace o vzniklé škodě a údaje o vozidle (SPZ, VIN, značku a typ vozidla).

Hledat na webu Srovnátor.cz