Srovnátor.cz

Cestovní pojištění do Chorvatska

Cestovní pojištění do Chorvatska

Chorvatsko jako jedna z nejoblíbenějších zemí, kde trávit letní dovolenou, láká ročně kolem 700 tisíc českých turistů. A to především díky své vzdálenostní a cenové dostupnosti. Navíc se zde dorozumíte bez znalosti cizích jazyků a dostanete se sem jednoduše takzvaně “na vlastní pěst”. Avšak každá cesta skýtá mnohá nebezpečí. Těm lze částečně předejít, a to pouhým kliknutím – online cestovním pojištěním.

Cestovní pojištění do Chorvatska

Bez cestovního pojištění ani ránu

Každý, kdo cestuje za hranice České republiky, a to nejen směr Chorvatsko, by měl mít sjednané cestovní pojištění. V dnešní době už nejde o nic netradičního, naopak, stalo se jakousi samozřejmostí a nechybí už téměř v žádném zavazadle. V případě, že se na dovolené chystáte provozovat adrenalinové vodní sporty, jako je např. wakeboarding, kitesurfing nebo plánujete místo mořských vln zdolávat chorvatské hory s lanem v ruce, nezapomeňte se připojistit na tzv. rizikové sporty.

Stát se může cokoliv

Cestovní pojištění je v porovnání s jinými nutnostmi minimální finanční zátěží. Přesto existují jedinci, kteří si pro pár set korun za pojištění přivodili doživotní dluhy jen proto, že žili s myšlenkou “Mě se nemůže nic stát”. Pokud jste podobného názoru, máme pro vás důkaz toho, že nebezpečí číhá na každého a téměř na každém kroku. Jaké nepříjemnosti vás v Chorvatsku mohou potkat a jak jim předcházet se dozvíte v následujícím přehledu:

Autonehoda nebo jiné problémy na silnici

Jelikož většina turistů do Chorvatska cestuje autem, riziko nehody a jiných kolizí je vysoké. Příkladem může být autonehoda způsobená deficitem spánku řidiče, horkým klimatem, někdy i psychickým tlakem ze strany spolucestujících. Dovolenou vám může zkomplikovat nejen kolaps řidiče, ale také zdravotní problémy kohokoli jiného ve voze.

Jak tomu předcházet?

Následek teplého počasí

Časté jsou dehydratace, spáleniny od slunce, úžehy, úpaly, které mohou být pouhou nepříjemností, ale také vážným problémem, a to především pro malé děti a starší osoby.

Jak tomu předcházet?

Úrazy spojené s vodními aktivitami

Ve vodě může člověk zažít plno zábavy, ale také mnoho nebezpečných situací, pokud se chová nezodpovědně. Následkem neukázněného a rizikového jednání bývají zlomeniny, v horších případech úrazy hlavy nebo páteře.

Jak tomu předcházet?

Krádež zavazadel

Majetek vám zloději mohou ukrást téměř kdekoliv, a to jak na cestě do Chorvatska, tak i na samotné dovolené.

Rada na závěr

V každém případě se vždy chovejte zodpovědně a své zdraví a majetek si bedlivě střežte. Jen tak se vyhnete pojistné události a vlně nepříjemností. A jen tak bude vaše dovolená přílivem nových a jedinečných zážitků.

Kalkulačka povinného ručení

PSČ musí být ve formátu 12345