Srovnátor.cz

Pojištění pro diabetiky

Pojištění pro diabetiky

Jedna z nejčastějších civilizačních chorob, která postihuje až desetinu Čechů a možná i více (mnoho jedinců o ní totiž ani neví) – cukrovka. Zdravotní problémy a rizika spojená s ní narušují běžný život většiny diabetiků, ale ne natolik, aby nemohli plnohodnotně žít, plnit si sny a procestovat třeba celý svět. Jak je to ale s cestovním pojištěním? Myslí pojišťovny také na osoby postižené tímto onemocněním?

Pojištění pro diabetiky

Nešetřete na pojištění

Speciální cestovní pojištění pro diabetiky bohužel neexistuje, avšak dá se nakombinovat takový pojistný balíček s připojištěním, který vám zajistí případné finanční náhrady za léčebné výlohy. Cestovní pojištění není drahou záležitostí v poměru s výdaji za dovolenou, proto se vyplatí na něm nešetřit a raději si v tomto případě zvolit pojištění s nejvyššími možnými limity.

Pro vás jako diabetika je neméně důležité, aby součástí balíčku bylo také pojištění odpovědnosti. To nabízí už většina pojišťoven jako připojištění k základní variantě cestovního pojištění. Existuje určité riziko, že při projevech hypoglykémie poškodíte například hodnotné vybavení hotelu, místní restaurace nebo obchodu (což může nastat i ve chvíli, kdy budete naprosto v pořádku). Prostě a jednoduše, každý váš “přešlap” za vás pojišťovna vyřeší.

Předcházejte komplikacím na dovolené

Cestování skýtá mnoho zdravotních rizik, u diabetiků to platí dvojnásob. Proto je nutné před odjezdem na dovolenou a pak přímo na místě myslet na důležitá opatření, která předejdou komplikacím:

Problémy, které mohou nastat

Hypoglykémie

Jak (si) pomoci?

Co nejrychleji do postiženého vpravte sladký nápoj či cukr (pokud vnímá a je schopný), jinak cokoliv sladkého natřít na dáseň, pod jazyk (med, Colu, apod.). V případě, že je již mimo vědomí, píchněte mu tzv. glukagon (bývá v oranžové krabičce a nemocný by ho měl mít u sebe). Popř. volejte záchrannou službu, pokud si nevíte rady.

Hyperglykémie

Jak (si) pomoci?

Pokud zjistíte, že máte vysokou glykémii, k okamžitému snížení cukru pomůže jedině přípíchnutí inzulínem. Z nějakého důvodu jste si zapomněli inzulínové pero či pumpu? Obyčejná či minerální voda, kterou budete ve velkém množství pít, vám postupně cukr srazí. Ale opravdu za dlouhou dobu. Nezapomeňte si speciálními proužky otestovat možný výskyt ketolátek v těle.

Spočítejte si rychle povinné ručení


Povinné ručení můžete
mít již od:

-

Odesláním formuláře tlačítkem Zobrazit 10 nabídek souhlasíte se zpracováním Vámi zadaných osobních údajů – Informace o zpracování osobních údajů

Děkujeme za Váš zájem.

Budeme Vás co nejdříve kontaktovat.

Než vám zavoláme, prohlédněte si
nabídky cestovního pojištění.

Cenné rady diabetikům

Kalkulačka povinného ručení

PSČ musí být ve formátu 12345