Srovnátor.cz

Jak správně zazimovat motorku

Jak připravit motorku na zimu

Příprava motorky na zimu neobnáší pouze postavit ji do garáže a přehodit přes ni plachtu. Chcete-li po zimě hned vyrazit na jarní projížďku, neměli byste zazimování svého motocyklu podcenit. Jedná se o pár jednoduchých kroků, díky kterým vám ale stroj vydrží dlouho v dobrém stavu a odvděčí se bezstarostnou jízdou.

Jak správně zazimovat motorku

Základem toho, aby vám motorka sloužila dlouhou dobu, je její řádné omytí před zimou. To znamená, že byste svoji pozornost měli zaměřit i na ta místa, která při běžném mytí v průběhu roku necháváte bez povšimnutí. Nečistoty se totiž mohou nacházet i na málo dostupných místech, po skončení sezony byste je proto měli důkladně vyčistit. Současně s mytím i zkontrolujte, zda jsou všechny šrouby utaženy, důsledným omytím navíc můžete objevit i některé menší závady. Na co dalšího byste neměli zapomenout?

Péči věnujte i ostatnímu vybavení, přeci jen teď bude pár měsíců ležet nevyužité ve skříni. Kožené oblečení přetřete kvalitním voskem, materiál si tak uchová své vlastnosti a nezpuchří. Textilní oblečení vyperte, nezapomeňte ani na vnitřek přilby.



Kalkulačka povinného ručení

PSČ musí být ve formátu 12345