Srovnátor.cz

Končí vylepování zelených známek na registrační značky

Končí vylepování zelených známek na registrační značky

Od 1. 1. 2015 se na registrační značky (dříve SPZ) vylepuje pouze červená známka, která bude značit splnění podmínek norem jak z hlediska kontroly emisí, tak vyhovujícího technického stavu vozidla.

Končí vylepování zelených známek na registrační značky
Konec zeleným známkám na RZ. | Foto: Ceskatelevize.cz

Do konce roku 2014 se vylepovaly na registrační značku dvě známky. Zelená značila splnění podmínek norem z hlediska kontroly emisí a červená vyhovující technický stav vozidla. Neznamená to však, že by se kontrola emisí již neprováděla. Řidiči i nadále mají povinnost absolvovat obě prohlídky.

Spočítejte si rychle povinné ručení


Povinné ručení můžete
mít již od:

-

Odesláním formuláře tlačítkem Zobrazit 10 nabídek souhlasíte se zpracováním Vámi zadaných osobních údajů – Informace o zpracování osobních údajů

Děkujeme za Váš zájem.

Budeme Vás co nejdříve kontaktovat.

Než vám zavoláme, prohlédněte si
nabídky cestovního pojištění.

Podle Martina Nováka, mluvčího ministerstva dopravy, cílem změny je odstranit nadbytečné administrativní úkony. Stanice měření emisí už nemusí nakupovat průkazy a stačí jen vytisknout protokol o absolvování kontroly emisí.

Ministerstvo dopravy doporučuje zelenou známku nesloupávat, protože bychom při odstraňování mohli poškodit ostatní viditelné znaky na registrační značce.

Kalkulačka povinného ručení

PSČ musí být ve formátu 12345