Srovnátor.cz

Srovnání 3 nejnavštěvovanějších italských lyžařských středisek

Srovnání 3 nejnavštěvovanějších italských lyžařských středisek

Chystáte se do Itálie na lyže, ale ještě nevíte kam? Přinášíme Vám porovnání 4 nejvíce navštěvovaných lyžařských středisek v Itálii. Porovnáme nejen ceny skipasů, ale také délku sjezdovek a jejich náročnost. Itálie je vhodná jak pro rodiny s dětmi, tak i pro lidi co si rádi dají pořádně do těla.V každém případě doporučujeme sjednat si před vaší dovolenou cestovní pojištění na hory. Lyžování v Itálii je poměrně drahé, ale zárukou jsou každý den upravované sjezdovky, na některých místech dokonce až dvakrát denně.

Srovnání 3 nejnavštěvovanějších italských lyžařských středisek

1. Val di Fassa

Val di Fassa je lyžařské údolí, oblíbené zejména díky velkému množství malých areálů. Mezi největší areály patří Belvedere a Col rodella. Tyto dva areály jsou přímo napojeny na Sella Ronudu, kde je celkem 500 km sjezdovek. Menší areály jsou díky pozvolným modrým sjezdovkám a malé návštěvnosti vhodné předevěším pro rodiny s dětmi. Pokud byste se chtěli vydat na běžky, pak jsou pro vás v údolí upravené až 70 km dlouhé trasy. Za skipas zde zaplatí 1 dospělý člověk na týden 256 EUR, tedy 6 400 Kč.

2. Livigno

Livigno patří mezi jedno z nelepších lyžařských středisek v Evropě. Nabízí přes 70 km sjezdovek, 40 km běžeckých tratí a jeden z nejmodernějších snowparků v celých italských Alpách. Na své si tu přijde každý. Pokročilí lyžaři si mohou užít až 10 opravdu dlouhých černých sjezdovek, naopak malé děti a začátečníci mají na výběr z nespočtu modrých sjezdovek. A díky bezcelní zóně se tu nejen dobře lyžuje, ale také nakupuje. Cena je podobná jako u lyžování ve Val di Fassa, tedy 240 EUR.

3. Bormio

Lázeňské středisko s největším převýšením sjezdových tratí v Itálii. Ideální pro lidi co si dají rádi do těla a večer chtějí relaxovat. Na jeden zátah můžete sjet sjezdovku s převýšením 1800 metrů. Bormio je poměrně malé lyžařské středisko, které nabízí přibližně 50 km sjezdovek. 70 % tvoří červené sjezovky, 25 % modré sjezdovky a zbytek černé sjezdovky. Díky širokým a velmi často upravovaným sjezdovkám se tu nemusí bát jezdit ani začátečník. Navíc vás skipas na týden vyjde pouze na 206 EUR, tedy nejlevněji ze všech středisek.

Kalkulačka povinného ručení

PSČ musí být ve formátu 12345