Srovnátor.cz

Venkovní nebo garážové parkování v zimě

V zimních měsících se nám jen těžko opouští náš rozehřátý vůz. Řidiči se utíkají schovat do tepla domova. Kam zaparkovat auto, aby v zimě co nejméně trpělo? Jaké jsou výhody a nevýhody parkování venku a v garáži? V tomto článku se na to podíváme a navíc je tu několik praktických rad k parkování.

Venkovní nebo garážové parkování v zimě

Venkovní stání

Pokud parkujeme v zimě venku, stojí za zvážení, kde zaparkovat našeho čtyřkolového miláčka. Rozhodně neparkujte přímo vedle domu. Tím se vystavujete nebezpečí pádu sněhu nebo rampouchů ze střechy a ráno by auto nemuselo vypadat tak, jako když jste ho večer opouštěli. V případě, že nechceme vůz vyhrabávat ze sněhového valu, neparkujme v přímé blízkosti cest, které jsou protahovány těžkou technikou.

Výhody venkovního stání:

Nevýhody parkování venku:

Vůz můžeme ochránit aspoň částečně proti mrazu použitím folie, která je určená k přikrytí předního skla. Tím se zamezí sněhu a námraze působit přímo na sklo a následně usnadní řidiči práci při očišťování auta.

Spočítejte si rychle povinné ručení


Povinné ručení můžete
mít již od:

-

Odesláním formuláře tlačítkem Zobrazit 10 nabídek souhlasíte se zpracováním Vámi zadaných osobních údajů – Informace o zpracování osobních údajů

Děkujeme za Váš zájem.

Budeme Vás co nejdříve kontaktovat.

Než vám zavoláme, prohlédněte si
nabídky cestovního pojištění.

Garážové stání

Garáž může stát samostatně na pozemku. Modernější obytné domy nabízejí svým nájemcům garážové stání v suterénu. Někteří lidé si garáž pronajímají. U někoho najdeme garáž přímo v domě. Na podobném principu fungují i garážové přístřešky. Ty se vyrábějí z plechu nebo dřeva.

Garážové parkování výhody:

Nevýhody:

Garážové stání má bez diskuzí více výhod. Za zvážení stojí její pořizovací náklady, které jsou poměrně vysoké. Ten, kdo vlastní dražší vůz raději ho ustájí v garáži. Pokud máte auto v nižší hodnotě, není pořízení nebo stavba garáže aktuální.

Pravidlem by mělo být dobré očistění auta od sněhu před vjezdem do garáže. Tím se zamezí přílišné vlhkosti v ní. Parkující před domem by se měl pokusit na svém stání co nejvíce odhrabat sníh. Namísto se lépe vjíždí a vůz aspoň nebude stát v mokru. V zimě se nedoporučuje používat ruční bubnovou brzdu. Pokud je zatažená všudy přítomná vlhkost může zmrznout a kola se nepodaří odbrzdit. Po zastavení se doporučuje zařadit první rychlostní stupeň, případně stojí-li vůz ve svahu podložit jeho kola pevnou překážkou.

Kalkulačka povinného ručení

PSČ musí být ve formátu 12345