Srovnátor.cz

Povinné ručení nemůžete ukončit kdykoli Vás napadne

Povinné ručení nemůžete ukončit kdykoli Vás napadne

Důvodem, proč se klienti stále dopouštějí chyb kolem výpovědi povinného ručení, je mnohdy jen neznalost pravidel. Nechcete být jedním z těch, kteří doplácejí na svou neznalost? Podívejte se, kdy můžete ukončit smlouvu povinného ručení.

Povinné ručení nemůžete ukončit kdykoli Vás napadne

Často se setkáváme s tím, že si klient sjedná při koupi vozu i povinné ručení. Po půl roce zjistí, že platí zbytečně moc. A tak si sjedná nové povinné ručení online prostřednictvím naší kalkulačky a myslí si, že mu ta předchozí smlouva automaticky zanikne.

Berte na vědomí, že výpověď povinného ručení musíte podat nejpozději šest týdnů před uplynutím pojistného období. Pojistná smlouva zaniká k datu, kdy jste si povinné ručení sjednali.

Přestat platit povinné ručení nestačí

Jedná se o velký mýtus. V případě, že nezaplatíte povinné ručení na další pojistné období, smlouva nezaniká hned, ale až po uplynutí nějaké doby. Pojišťovna Vás nejprve upozorní e-mailem či telefonicky. Poté pošle upomínku s datem, do kdy musí být nedoplatek pojistného uhrazen, kde mimo jiné naleznete i upozornění na zánik pojištění. Pokud i přesto do daného termínu nezaplatíte, pojistná smlouva zaniká následujícího dne. Vy však musíte doplatit pojistné k stanovenému dni zániku, současně i s navýšením o patřičné penále.

Spočítejte si rychle povinné ručení


Povinné ručení můžete
mít již od:

-

Odesláním formuláře tlačítkem Zobrazit 10 nabídek souhlasíte se zpracováním Vámi zadaných osobních údajů – Informace o zpracování osobních údajů

Děkujeme za Váš zájem.

Budeme Vás co nejdříve kontaktovat.

Než vám zavoláme, prohlédněte si
nabídky cestovního pojištění.

Prodáváte auto? Zrušte si povinné ručení

Pokud jste prodali a odhlásili auto z registru vozidel, pečlivě si zkontrolujte, zda jste řádně ukončili povinné ručení. Při prodeji vozu Vaše pojištění nepřechází na nového majitele. A jestliže to pojišťovně neoznámíte, fakt, že už vozidlo nevlastníte, není rozhodující. Může se stát, že nový majitel způsobí škodu vozidlem, které je evidované stále na Vás. A jste to vy, kdo přichází o bonusy a vystavuje se zbytečným nepříjemnostem.

Potřebujete pomoci s výpovědí

Chcete přejít k jiné pojišťovně? Prodáváte auto? Nebo Vám odcizili vozidlo? Nestačí do pojišťovny zavolat, že chcete zrušit smlouvu, nebo jen přestat platit pojistné. Výpověď musíte podat vždy písemně. K vytvoření výpovědi můžete využít náš generátor výpovědi povinného ručení. Anebo nás kontaktujte a my Vám s výpovědí povinného ručení pomůžeme.

Kalkulačka povinného ručení

PSČ musí být ve formátu 12345