Srovnátor.cz

Bezpečnostní prvky v domácnosti pro děti

Jakmile se děti naučí lézt a později chodit, je třeba přizpůsobit domácnost tak, aby jejich zvídavé prozkoumávání světa bylo vždy bezpečné. Každá domácnost je plná nástrah, které by mohly dětem způsobit zranění či úraz. Může se jednat o elektrické zásuvky, ostré hrany nábytku nebo schody s hladkým povrchem. Úkolem rodičů je tyto nástrahy identifikovat a minimalizovat riziko, že dojde k neštěstí. Pro tento účel existuje celá řada bezpečnostních prvků a doplňků, které vám pomohou vytvořit bezpečný domov.

Bezpečnostní prvky v domácnosti pro děti

Bezpečnostní opatření pro celý byt

Když se dítě začne volně a často až překvapivě rychle pohybovat po bytě, přistupte k následujícím opatřením, která dítěti zajistí maximální bezpečnost:

Bezpečnost v kuchyni a v jídelně

Kuchyň je místem, kde na děti číhají specifická nebezpečí. Je zde plno elektrospotřebičů, horkých hrnců a dalších nebezpečných předmětů. Zkuste se proto řídit následujícími radami:

Bezpečnost v koupelně

Také koupelna ukrývá řadu nástrah, kterým je třeba předcházet. Podle svého uvážení můžete zavést následující opatření:

Nebezpečná elektřina

Úrazy způsobené elektrickým proudem mívají nejtragičtější následky. Dodržujte proto tyto zásady, abyste případnému neštěstí předešli:

Nezapomeňte na květiny

Při uzpůsobování domácnosti nejmenším členům rodiny nezapomeňte na to, že děti poznávají svět všemi smysly. Neváhají použít pusu a neznámé předměty ochutnat. Proto se zaměřte i na rostliny:

Učte děti, co je bezpečné

I když v domácnosti zavedete a použijete všechna výše zmíněná opatření, je jasné, že se děti budou ocitat také v prostředí, kde takové bezpečnostní prvky budou chybět. Proto je neméně důležité děti učit, jaké nástrahy jsou pro ně z jakého důvodu nebezpečné.

Kalkulačka povinného ručení

PSČ musí být ve formátu 12345