Srovnátor.cz

Technická kontrola a emise

Technická kontrola a emise

Už je to tu zase, technická kontrola a měření emisí. Při představě, kolik času na STK a emisích strávíte a kolik peněz vás to bude stát, vám možná vstávají vlasy hrůzou. Nemluvě o zvýšeném srdečním tepu, který vás čeká při verdiktu, zda váš vůz “prošel” či nikoli. Navzdory všem těmto nepříjemnostem můžete zažít také pocit jistoty a bezpečí, pokud vám technik sdělí, že vaše auto je bez závad.

Technická kontrola a emise

Technická kontrola a měření emisí v bodech

Strašák jménem “propadlá technická”

Při nedodržení lhůty technické kontroly je vaše auto dle zákona nezpůsobilé k silničnímu provozu a mělo by zůstat zamčené za dveřmi garáže. Pro převoz je pak nutné vůz nechat odvézt odtahovou službou nebo na podválu. V opačném případě vás při policejní kontrole čeká 5 bodů v rámci bodového systému. A jelikož se jedná o vážnější druh přestupku, bloková pokuta se vám sice vyhne, zato sankci od 5 do 10 tisíc korun ve správním řízení neuniknete. Dokonce můžete dostat zákaz řízení na 6 až 12 měsíců.

Navíc když se nachomýtnete i kdyby jen k malé nehodě a vaše auto neprojde stanicí technické kontroly ve stanovený čas, pravděpodobně vám pojišťovna nevyplatí nic ze smluvené náhrady například v rámci havarijního pojištění.

Spočítejte si rychle povinné ručení


Povinné ručení můžete
mít již od:

-

Odesláním formuláře tlačítkem Zobrazit 10 nabídek souhlasíte se zpracováním Vámi zadaných osobních údajů – Informace o zpracování osobních údajů

Děkujeme za Váš zájem.

Budeme Vás co nejdříve kontaktovat.

Než vám zavoláme, prohlédněte si
nabídky cestovního pojištění.

Typy závad zjištěných na STK

Lehká závada

Vážná závada

Nebezpečná závada

Přísnější pravidla pro všechny

Rok 2016 přinesl změny v prověřování vozidel na STK jak pro majitele motorových vozidel, tak pro provozovatele STK a emisí. Příkladem může být povinná fotodokumentace při kontrole či norma 30 minut na jedno auto. Zvyšováním cen služeb a delší čekací doby jsou pro nás asi tím nejviditelnějším důkazem. Celkové zpřísnění pravidel při technické kontrole a měření emisí by mělo zamezit podvodným akcím a vymýtit nebezpečné “vraky” z našich silnic.

Kalkulačka povinného ručení

PSČ musí být ve formátu 12345