Srovnátor.cz

Výměna stěračů

Výměna stěračů

Stěrače jsou většinou vnímány jen jako čistící prvek vozidla, často se ale opomíjí jejich bezpečnostní funkce. Při nehodě nás sice samy o sobě neochrání, ale péčí o ně a jejich správným použitím lze kolizi předejít. Pouze s čistým čelním sklem mohou řidiči sledovat provoz na silnici a reagovat na veškeré dopravní situace.

Výměna stěračů

Maximální bezpečnost za minimální náklady

Počasí je nevyzpytatelné, chvíli svítí sluníčko a než se nadějete, z nebe padají provazy deště. Pokud v tu chvíli sedíte za volantem, možná máte problém vidět na metr. K tomu vám nepomáhají stěrače, které místo odstraňování vody z výhledu ji spíše rozmazávají a zhoršují tak viditelnost. Abyste takové situaci předešli, pravidelně kontrolujte jejich stav a včas je obměňte. Vyjde vás to na pár set korun a časově na pár minut.

Výměna stěračů je hračka

Odborníci doporučují měnit stírátka (nejen gumičky) po letní a zimní sezóně, pokud jsou často používána. Při méně častém provozu a při požadované péči stačí jednou za rok – i déle, podle opotřebení. Stěrače jsou jednou z mála částí vozidla, které jste schopni si vyměnit sami, pokud jste alespoň trochu manuálně zruční.

Jak na to?

Zima jako hlavní nepřítel stěračů

V zimě jsou stěrače jednou z nejzatěžovanějších součástí vozu. Bojují s námrazou, solí a samotnou zimou. Aby co nejdéle plnily svou funkci a vydržely mrazivé období, doporučuje se před jejich použitím smést sníh z čelního okna, popř. oškrábat námrazu, nastartovat auto a naplno pustit výdechy topení či klimatizace na přední sklo. Až po zahřátí použít stěrače.

Nikdy je neodtrhávejte, pokud jsou přimrzlé k ploše skla a nezapínejte je, když nemáte očištěné či zahřáté čelní sklo. Nezapomeňte také na speciální nemrznoucí kapalinu do ostřikovačů, kterou koupíte v každém obchodu s autodoplňky, hobby marketu nebo na většině benzinových pump.

Spočítejte si rychle povinné ručení


Povinné ručení můžete
mít již od:

-

Odesláním formuláře tlačítkem Zobrazit 10 nabídek souhlasíte se zpracováním Vámi zadaných osobních údajů – Informace o zpracování osobních údajů

Děkujeme za Váš zájem.

Budeme Vás co nejdříve kontaktovat.

Než vám zavoláme, prohlédněte si
nabídky cestovního pojištění.

Jak o stěrače pečovat?

Při pravidelné údržbě stírátka jemně omývejte mýdlovou vodou, nejlépe pomocí houby. Okno vyčistěte odmašťovacím prostředkem. Zkontrolujte kapalinu v ostřikovačích a správně seřiďte trysky. Špatnou funkci stěračů poznáte na první pohled, nejezdí po své ose, stírátka jsou vrtkavá, nestírají nebo vynechávají místa na skle.

Pár cenných rad na závěr

Kalkulačka povinného ručení

PSČ musí být ve formátu 12345