Srovnátor.cz

Bezpečnost na železničních přejezdech

Bezpečnost na železničních přejezdech

Železnice je považována za jeden z nejbezpečnějších způsobů dopravy a úroveň vlaků s rostoucí konkurencí na kolejích za poslední roky stoupá. Jízda vlakem přináší bezpečí a komfort. Dostat se však vlaku pod kola zůstává noční můrou. Několikatunový kolos má brzdnou dráhu mnohonásobně delší, než vozidla v silniční dopravě. Přesto mnoho řidičů stále riskuje a nerespektuje pravidla jízdy přes železniční přejezdy. Nebo je neznají? Tady jsou!

Bezpečnost na železničních přejezdech

Značení železničního přejezdu

Neosvětlený železniční přejezd

Světelný železniční přejezd

Železniční přejezd se závorami

Spočítejte si rychle povinné ručení


Povinné ručení můžete
mít již od:

-

Odesláním formuláře tlačítkem Zobrazit 10 nabídek souhlasíte se zpracováním Vámi zadaných osobních údajů – Informace o zpracování osobních údajů

Děkujeme za Váš zájem.

Budeme Vás co nejdříve kontaktovat.

Než vám zavoláme, prohlédněte si
nabídky cestovního pojištění.

Nehodovost na železničních přejezdech

V České republice existuje přes 8 tisíc železničních přejezdů, z nichž zhruba jedna čtvrtina je světelných, přesto se právě na nich stane až polovina nehod. Meziročně nehod na železničních přejezdech přibývá, zatímco v roce 2015 eviduje drážní inspekce 165 mimořádných událostí na vlakovém přejezdu, při kterých bylo zraněno 130 lidí a 39 usmrceno, v roce 2016 zaznamenali 176 incidentů a zemřelo při nich 45 osob, počet zraněných byl nižší, evidováno je 69 případů poraněných osob. (Zdroj dat: Statistika mimořádných událostí, meziroční srovnání 2016 a 2015; Drážní inspekce; http://www.dicr.cz/statistiky-mimoradnych-udalosti)

Kalkulačka povinného ručení

PSČ musí být ve formátu 12345